Šokolādes kēksiņi – iemīļota recepte Zviedrijā

18 kēksiņi

PT55M

1 stunda

Atzīme (6 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pildījumam
75 g sviesta
30 g kakao
50 ml kafijas
360 g Dansukker pūdercukura
20 g kokosriekstu skaidiņu

Kēksiņiem
150 g sviesta
2 olas
270 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
40 g kakao
2 tējkar. cepamā pulvera
270 g kviešu miltu
150 ml miltu

Glazūrai
200 g tumšās šokolādes
300 g sviesta istabas temperatūrā
§20 g Dansukker pūdercukura
puse no pildījuma

Dekorēšanai
kokosriekstu skaidiņas

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Sāk ar pildījuma pagatavošanu. Katliņā izkausē sviestu un pievieno pārējās pildījuma sastāvdaļas, izņemot kokosriekstu. Visu samaisa. Pusi no pildījuma nolej atsevišķā bļodiņā. Pievieno 50 ml kokosriekstu vienai no porcijām. Abas bļodiņas atdzesē.

Sagatavo mafinu mīklu. Izkausē sviestu. Olas un cukuru sakuļ mīkstās putās. Sausās sastāvdaļas samaisa atsevišķā bļodā. Sviestu uzsilda, pievieno pienu. Iekuļ cukura un olu maisījumu. Iemaisa sausās sastāvdaļas un sastrādā visu vijīgā masā.

Mīklu kārto mafinu formiņās, piepildot 2/3 no formiņas tilpuma. Katra mafina viducī liek pildījumu ar kokosriekstu. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Atdzesē.

Pagatavo glazūru. Šokolādi sadrupina un izkausē ūdens peldē. Siltu sviestu ar pūdercukuru sakuļ mīkstās putās. Iekuļ izkausēto šokolādi un pievieno otru pildījuma daļu (bez kokosrieksta). Visu sakuļ līdz pastas konsistencei. Atdzesē 10-15 minūtes ledusskapī.

Izmantojot dekorēšanas tūtiņu, mafinus pārklāj ar glazūru un pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.