Šokolādes kēksiņi – iemīļota recepte Zviedrijā

18 kēksiņi

PT55M

1 stunda

Atzīme (6 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pildījumam
75 g sviesta
30 g kakao
50 ml kafijas
360 g Dansukker pūdercukura
20 g kokosriekstu skaidiņu

Kēksiņiem
150 g sviesta
2 olas
270 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
40 g kakao
2 tējkar. cepamā pulvera
270 g kviešu miltu
150 ml miltu

Glazūrai
200 g tumšās šokolādes
300 g sviesta istabas temperatūrā
§20 g Dansukker pūdercukura
puse no pildījuma

Dekorēšanai
kokosriekstu skaidiņas

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Sāk ar pildījuma pagatavošanu. Katliņā izkausē sviestu un pievieno pārējās pildījuma sastāvdaļas, izņemot kokosriekstu. Visu samaisa. Pusi no pildījuma nolej atsevišķā bļodiņā. Pievieno 50 ml kokosriekstu vienai no porcijām. Abas bļodiņas atdzesē.

Sagatavo mafinu mīklu. Izkausē sviestu. Olas un cukuru sakuļ mīkstās putās. Sausās sastāvdaļas samaisa atsevišķā bļodā. Sviestu uzsilda, pievieno pienu. Iekuļ cukura un olu maisījumu. Iemaisa sausās sastāvdaļas un sastrādā visu vijīgā masā.

Mīklu kārto mafinu formiņās, piepildot 2/3 no formiņas tilpuma. Katra mafina viducī liek pildījumu ar kokosriekstu. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Atdzesē.

Pagatavo glazūru. Šokolādi sadrupina un izkausē ūdens peldē. Siltu sviestu ar pūdercukuru sakuļ mīkstās putās. Iekuļ izkausēto šokolādi un pievieno otru pildījuma daļu (bez kokosrieksta). Visu sakuļ līdz pastas konsistencei. Atdzesē 10-15 minūtes ledusskapī.

Izmantojot dekorēšanas tūtiņu, mafinus pārklāj ar glazūru un pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.