Sastāvdaļas
Pildījumam
75 g sviesta
30 g kakao
50 ml kafijas
360 g Dansukker pūdercukura
20 g kokosriekstu skaidiņu
Kēksiņiem
150 g sviesta
2 olas
270 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
40 g kakao
2 tējkar. cepamā pulvera
270 g kviešu miltu
150 ml miltu
Glazūrai
200 g tumšās šokolādes
300 g sviesta istabas temperatūrā
§20 g Dansukker pūdercukura
puse no pildījuma
Dekorēšanai
kokosriekstu skaidiņas
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.
Sāk ar pildījuma pagatavošanu. Katliņā izkausē sviestu un pievieno pārējās pildījuma sastāvdaļas, izņemot kokosriekstu. Visu samaisa. Pusi no pildījuma nolej atsevišķā bļodiņā. Pievieno 50 ml kokosriekstu vienai no porcijām. Abas bļodiņas atdzesē.
Sagatavo mafinu mīklu. Izkausē sviestu. Olas un cukuru sakuļ mīkstās putās. Sausās sastāvdaļas samaisa atsevišķā bļodā. Sviestu uzsilda, pievieno pienu. Iekuļ cukura un olu maisījumu. Iemaisa sausās sastāvdaļas un sastrādā visu vijīgā masā.
Mīklu kārto mafinu formiņās, piepildot 2/3 no formiņas tilpuma. Katra mafina viducī liek pildījumu ar kokosriekstu. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Atdzesē.
Pagatavo glazūru. Šokolādi sadrupina un izkausē ūdens peldē. Siltu sviestu ar pūdercukuru sakuļ mīkstās putās. Iekuļ izkausēto šokolādi un pievieno otru pildījuma daļu (bez kokosrieksta). Visu sakuļ līdz pastas konsistencei. Atdzesē 10-15 minūtes ledusskapī.
Izmantojot dekorēšanas tūtiņu, mafinus pārklāj ar glazūru un pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
			Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
			Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
			Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
			Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
			Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
			Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.