Šokolādes kausiņi

10 gab. 40 minūtes
Šokolādes karotes ir gan jauka dāvana citiem, gan arī sev, ko ielikt savā deserta dzērienā. Iemērc šokolādes karoti siltā pienā un pievieno garnīru pēc izvēles.
Šokolādes kausiņi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 50 g tumšās šokolādes
  • 60 g kakao pulvera
  • 100 ml saldā krējuma
  • 95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
  • 1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
  • 200 ml piena

1 krūzīte gatava šokolādes dzēriena

  • 1 šokolādes kausiņš
  • 200 ml karsta piena

Varianti dekorēšanai

  • Putukrējums
  • Zefīri (maršmellovi)
  • Šokolādes čipsi
  • Dansukker dzidrais cukura sīrups
  • Malts kardamons, kanēlis vai kakao pulveris

Šokolādi sadrupina un izkausē karsta ūdens peldē. Kakao pulveri samaisa ar cukuru, vaniļas cukuru, iemaisa saldajā krējumā un pēc tam karstajā šokolādē. Samaisa viendabīgā masā un atdzesē ledusskapī.

Kad atdzisis, kārto pa gabaliņam uz ēdamkarotēm, izlīdzina un atdzesē ledusskapī.

Uzvāra apmēram 200 ml piena. Iemērc šokolādes karoti pienā un izmaisa.

Dekorē pēc izvēles.

Šo recepti sastādīja

Dansukker