Šokolādes kausiņi

Šokolādes karotes ir gan jauka dāvana citiem, gan arī sev, ko ielikt savā deserta dzērienā. Iemērc šokolādes karoti siltā pienā un pievieno garnīru pēc izvēles.

10 gab.

PT40M

40 minūtes

Atzīme (19 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

50 g tumšās šokolādes
60 g kakao pulvera
100 ml saldā krējuma
95 g Dansukker gaišā Muskovado cukura
1 tējkar. vaniļas cukura
200 ml piena

1 krūzīte gatava šokolādes dzēriena
1 šokolādes kausiņš
200 ml karsta piena

Varianti dekorēšanai
Putukrējums
Zefīri (maršmellovi)
Šokolādes čipsi
Dansukker dzidrais cukura sīrups
Malts kardamons, kanēlis vai kakao pulveris

Instrukcijas

Šokolādi sadrupina un izkausē karsta ūdens peldē. Kakao pulveri samaisa ar cukuru, vaniļas cukuru, iemaisa saldajā krējumā un pēc tam karstajā šokolādē. Samaisa viendabīgā masā un atdzesē ledusskapī.

Kad atdzisis, kārto pa gabaliņam uz ēdamkarotēm, izlīdzina un atdzesē ledusskapī.

Uzvāra apmēram 200 ml piena. Iemērc šokolādes karoti pienā un izmaisa.

Dekorē pēc izvēles.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.