Šokolādes īrisi

Mājās gatavoti šokolādes īrisi vairāk gan piedien Ziemassvētku laikam, tomēr ar tiem var našķoties arī visu cauru gadu. Pārbaudi šokolādes īrisu konsistenci, pagatavojot bumbiņas. Lasi vairāk receptē zemāk.

20-25 gab.

PT40M

40 minūtes

Atzīme (9 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

200 ml saldā krējuma
180 g Dansukker Dzidrā sīrupa
85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
2 ēdamkarotes kakao pulvera

Garšas dažādošanai
0,5 čili pāksts, smalki sakapāta
60 g piparmētru ledenes, sadrupinātas
50 g lakricas, sakapātas
2 tējkar.  malta kardamona
Alumīnija folija
Pergamenta papīrs

Instrukcijas

Visas sastāvdaļas, ieskaitot izvēlētās garšvielas, liek katliņā ar biezu dibenu un vāra apmēram 20 minūtes, līdz 120 °C. Temperatūru pārbauda ar termometru vai, iepilinot lāsi šķidruma aukstā ūdenī. Ja piliens sastingstot izveido apaļu, pamīkstu bumbiņu, tad īriss ir gatavs.

Šķidrumu lej uz ietaukotas folijas loksnes. Atdzisušu sagriež gabaliņos un katru ietin pergamenta papīrā.

Padoms! Čili īrisus vari izrotāt ar čili pārslām – tie iegūs izteiksmīgāku garšu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.