Šokolādes īrisi

20-25 gab. 40 minūtes
Mājās gatavoti šokolādes īrisi vairāk gan piedien Ziemassvētku laikam, tomēr ar tiem var našķoties arī visu cauru gadu. Pārbaudi šokolādes īrisu konsistenci, pagatavojot bumbiņas. Lasi vairāk receptē zemāk.
Šokolādes īrisi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 200 ml saldā krējuma
  • 180 g Dansukker Dzidrā sīrupa
  • 85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera

Garšas dažādošanai

  • 0,5 čili pāksts, smalki sakapāta
  • 60 g piparmētru ledenes, sadrupinātas
  • 50 g lakricas, sakapātas
  • 2 tējkar. malta kardamona
  • Alumīnija folija
  • Pergamenta papīrs

Visas sastāvdaļas, ieskaitot izvēlētās garšvielas, liek katliņā ar biezu dibenu un vāra apmēram 20 minūtes, līdz 120 °C. Temperatūru pārbauda ar termometru vai, iepilinot lāsi šķidruma aukstā ūdenī. Ja piliens sastingstot izveido apaļu, pamīkstu bumbiņu, tad īriss ir gatavs.

Šķidrumu lej uz ietaukotas folijas loksnes. Atdzisušu sagriež gabaliņos un katru ietin pergamenta papīrā.

Padoms! Čili īrisus vari izrotāt ar čili pārslām – tie iegūs izteiksmīgāku garšu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker