Šokolādes īrisi

Mājās gatavoti šokolādes īrisi vairāk gan piedien Ziemassvētku laikam, tomēr ar tiem var našķoties arī visu cauru gadu. Pārbaudi šokolādes īrisu konsistenci, pagatavojot bumbiņas. Lasi vairāk receptē zemāk.

20-25 gab.

PT40M

40 minūtes

Atzīme (9 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

200 ml saldā krējuma
180 g Dansukker Dzidrā sīrupa
85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
2 ēdamkarotes kakao pulvera

Garšas dažādošanai
0,5 čili pāksts, smalki sakapāta
60 g piparmētru ledenes, sadrupinātas
50 g lakricas, sakapātas
2 tējkar.  malta kardamona
Alumīnija folija
Pergamenta papīrs

Instrukcijas

Visas sastāvdaļas, ieskaitot izvēlētās garšvielas, liek katliņā ar biezu dibenu un vāra apmēram 20 minūtes, līdz 120 °C. Temperatūru pārbauda ar termometru vai, iepilinot lāsi šķidruma aukstā ūdenī. Ja piliens sastingstot izveido apaļu, pamīkstu bumbiņu, tad īriss ir gatavs.

Šķidrumu lej uz ietaukotas folijas loksnes. Atdzisušu sagriež gabaliņos un katru ietin pergamenta papīrā.

Padoms! Čili īrisus vari izrotāt ar čili pārslām – tie iegūs izteiksmīgāku garšu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.