Šokolādes īrisi

Mājās gatavoti šokolādes īrisi vairāk gan piedien Ziemassvētku laikam, tomēr ar tiem var našķoties arī visu cauru gadu. Pārbaudi šokolādes īrisu konsistenci, pagatavojot bumbiņas. Lasi vairāk receptē zemāk.

20-25 gab.

PT40M

40 minūtes

Atzīme (9 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

200 ml saldā krējuma
180 g Dansukker Dzidrā sīrupa
85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
2 ēdamkarotes kakao pulvera

Garšas dažādošanai
0,5 čili pāksts, smalki sakapāta
60 g piparmētru ledenes, sadrupinātas
50 g lakricas, sakapātas
2 tējkar.  malta kardamona
Alumīnija folija
Pergamenta papīrs

Instrukcijas

Visas sastāvdaļas, ieskaitot izvēlētās garšvielas, liek katliņā ar biezu dibenu un vāra apmēram 20 minūtes, līdz 120 °C. Temperatūru pārbauda ar termometru vai, iepilinot lāsi šķidruma aukstā ūdenī. Ja piliens sastingstot izveido apaļu, pamīkstu bumbiņu, tad īriss ir gatavs.

Šķidrumu lej uz ietaukotas folijas loksnes. Atdzisušu sagriež gabaliņos un katru ietin pergamenta papīrā.

Padoms! Čili īrisus vari izrotāt ar čili pārslām – tie iegūs izteiksmīgāku garšu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.