Sastāvdaļas
170 g rudzu pārslu
170 g auzu pārslu
100 g ķirbju sēklu
60 g rupji drupinātu lazdu riekstu
20 g kakao pulvera
6 g sāls pārslu
95 g Dansukker Zeltainā sīrupa
75 ml rapšu eļļas
50 g kokosriekstu skaidiņu (pēc izvēles)
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C temperatūru.
Bļodā samaisa visas sausās sastāvdaļas, izņemot kokosriekstu. Iemaisa sīrupu un eļļu.
Maisījumu liek uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru, un grauzdē apmēram 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot (vismaz trīs reizes cepšanas laikā).
Pēc cepšanas ļauj atdzist cepeškrāsnī, paverot un nofiksējot nelielu spraugu durtiņās. Kad atdzisis, iemaisa kokosa skaidiņas. Uzglabā cieši noslēgtā traukā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi
Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.