Šokolādes granola

Izsmalcināta, pašu gatavota granola brokastu bļodiņā? Te būs recepte, kas izglābs tavu dienu jau rīta agrumā!

1 litrs

PT40M

40 minūtes

Atzīme (57 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

170 g rudzu pārslu 
170 g auzu pārslu
100 g ķirbju sēklu 
60 g rupji drupinātu lazdu riekstu  
20 g kakao pulvera  
6 g sāls pārslu
95 g Dansukker Zeltainā sīrupa 
75 ml rapšu eļļas 
50 g kokosriekstu skaidiņu (pēc izvēles)

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C temperatūru.

Bļodā samaisa visas sausās sastāvdaļas, izņemot kokosriekstu. Iemaisa sīrupu un eļļu.

Maisījumu liek uz cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru, un grauzdē apmēram 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot (vismaz trīs reizes cepšanas laikā).

Pēc cepšanas ļauj atdzist cepeškrāsnī, paverot un nofiksējot nelielu spraugu durtiņās. Kad atdzisis, iemaisa kokosa skaidiņas. Uzglabā cieši noslēgtā traukā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.