Sastāvdaļas
3 olu baltumi
180 g Dansukker baltā cukura
30 g Dansukker Gaišā Muscovado cukura
30 g Dansukker pūdercukura
Konjaka piedevai
1 ēdamkar. konjaka
100 g baltās šokolādes
100 g pistāciju riekstu
Piparmētru garšai
3 pilieni piparmētru eļļas
100 g tumšās šokolādes
50 g grauzdētu lazdu riekstu
Instrukcijas
Nerūsējošā tērauda traukā ber olu baltumus, balto un Muscovado cukuru. Karsē ūdens peldē, putojot ar slotiņu, līdz cukura kristāli izkusuši. Pārbauda, masu paberzējot starp pirkstiem – tai jābūt pilnīgi gludai - visi cukura kristāli izšķīduši.
Trauku izņem no ūdens peldes un ar elektrisko putotāju kuļ, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru, līdz masa atdzisusi.
Masu sadala divās daļās. Vienu papildina a konjaka piedevu, bet otru – ar piparmētru eļļu.
Caur dekorēšanas tūtiņu vai plastmasas maisiņu uz cepamā papīra izspiež mazus tornīšus. Cep cepeškrāsnī 125 °C temperatūrā 2-3 stundas, līdz cepumi izkaltuši.
Atsevišķos trauciņos ūdens peldē izkausē balto šokolādi un tumšo šokolādi. Beze ar konjaka piedevu apmērcē baltajā šokolādē un apviļā pistāciju riekstu drupačās, bet piparmētru beze – tumšajā šokolādē un lazdu riekstos.
Uzglabā cieši noslēgtā traukā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.