Šokolādē glazēti beze cepumi

40 cepumiņi
Šokolādē glazēti beze cepumi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 3 olu baltumi
  • 180 g Dansukker baltā cukura
  • 30 g Dansukker Gaišā Muscovado cukura
  • 30 g Dansukker pūdercukura

Konjaka piedevai

  • 1 ēdamkar. konjaka
  • 100 g baltās šokolādes
  • 100 g pistāciju riekstu

Piparmētru garšai

  • 3 pilieni piparmētru eļļas
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 50 g grauzdētu lazdu riekstu

Nerūsējošā tērauda traukā ber olu baltumus, balto un Muscovado cukuru. Karsē ūdens peldē, putojot ar slotiņu, līdz cukura kristāli izkusuši. Pārbauda, masu paberzējot starp pirkstiem – tai jābūt pilnīgi gludai - visi cukura kristāli izšķīduši.
Trauku izņem no ūdens peldes un ar elektrisko putotāju kuļ, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru, līdz masa atdzisusi.
Masu sadala divās daļās. Vienu papildina a konjaka piedevu, bet otru – ar piparmētru eļļu.
Caur dekorēšanas tūtiņu vai plastmasas maisiņu uz cepamā papīra izspiež mazus tornīšus. Cep cepeškrāsnī 125 °C  temperatūrā 2-3 stundas, līdz cepumi izkaltuši.
Atsevišķos trauciņos ūdens peldē izkausē balto šokolādi un tumšo šokolādi. Beze ar konjaka piedevu apmērcē baltajā šokolādē un apviļā pistāciju riekstu drupačās, bet piparmētru beze – tumšajā šokolādē un lazdu riekstos.
Uzglabā cieši noslēgtā traukā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker