Sastāvdaļas
3 olu baltumi
180 g Dansukker baltā cukura
30 g Dansukker Gaišā Muscovado cukura
30 g Dansukker pūdercukura
Konjaka piedevai
1 ēdamkar. konjaka
100 g baltās šokolādes
100 g pistāciju riekstu
Piparmētru garšai
3 pilieni piparmētru eļļas
100 g tumšās šokolādes
50 g grauzdētu lazdu riekstu
Instrukcijas
Nerūsējošā tērauda traukā ber olu baltumus, balto un Muscovado cukuru. Karsē ūdens peldē, putojot ar slotiņu, līdz cukura kristāli izkusuši. Pārbauda, masu paberzējot starp pirkstiem – tai jābūt pilnīgi gludai - visi cukura kristāli izšķīduši.
Trauku izņem no ūdens peldes un ar elektrisko putotāju kuļ, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru, līdz masa atdzisusi.
Masu sadala divās daļās. Vienu papildina a konjaka piedevu, bet otru – ar piparmētru eļļu.
Caur dekorēšanas tūtiņu vai plastmasas maisiņu uz cepamā papīra izspiež mazus tornīšus. Cep cepeškrāsnī 125 °C temperatūrā 2-3 stundas, līdz cepumi izkaltuši.
Atsevišķos trauciņos ūdens peldē izkausē balto šokolādi un tumšo šokolādi. Beze ar konjaka piedevu apmērcē baltajā šokolādē un apviļā pistāciju riekstu drupačās, bet piparmētru beze – tumšajā šokolādē un lazdu riekstos.
Uzglabā cieši noslēgtā traukā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.