Sastāvdaļas
3 olu baltumi
180 g Dansukker baltā cukura
30 g Dansukker Gaišā Muscovado cukura
30 g Dansukker pūdercukura
Konjaka piedevai
1 ēdamkar. konjaka
100 g baltās šokolādes
100 g pistāciju riekstu
Piparmētru garšai
3 pilieni piparmētru eļļas
100 g tumšās šokolādes
50 g grauzdētu lazdu riekstu
Instrukcijas
Nerūsējošā tērauda traukā ber olu baltumus, balto un Muscovado cukuru. Karsē ūdens peldē, putojot ar slotiņu, līdz cukura kristāli izkusuši. Pārbauda, masu paberzējot starp pirkstiem – tai jābūt pilnīgi gludai - visi cukura kristāli izšķīduši.
Trauku izņem no ūdens peldes un ar elektrisko putotāju kuļ, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru, līdz masa atdzisusi.
Masu sadala divās daļās. Vienu papildina a konjaka piedevu, bet otru – ar piparmētru eļļu.
Caur dekorēšanas tūtiņu vai plastmasas maisiņu uz cepamā papīra izspiež mazus tornīšus. Cep cepeškrāsnī 125 °C temperatūrā 2-3 stundas, līdz cepumi izkaltuši.
Atsevišķos trauciņos ūdens peldē izkausē balto šokolādi un tumšo šokolādi. Beze ar konjaka piedevu apmērcē baltajā šokolādē un apviļā pistāciju riekstu drupačās, bet piparmētru beze – tumšajā šokolādē un lazdu riekstos.
Uzglabā cieši noslēgtā traukā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.