Konjaka piedevai
Piparmētru garšai
Nerūsējošā tērauda traukā ber olu baltumus, balto un Muscovado cukuru. Karsē ūdens peldē, putojot ar slotiņu, līdz cukura kristāli izkusuši. Pārbauda, masu paberzējot starp pirkstiem – tai jābūt pilnīgi gludai - visi cukura kristāli izšķīduši.
Trauku izņem no ūdens peldes un ar elektrisko putotāju kuļ, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru, līdz masa atdzisusi.
Masu sadala divās daļās. Vienu papildina a konjaka piedevu, bet otru – ar piparmētru eļļu.
Caur dekorēšanas tūtiņu vai plastmasas maisiņu uz cepamā papīra izspiež mazus tornīšus. Cep cepeškrāsnī 125 °C temperatūrā 2-3 stundas, līdz cepumi izkaltuši.
Atsevišķos trauciņos ūdens peldē izkausē balto šokolādi un tumšo šokolādi. Beze ar konjaka piedevu apmērcē baltajā šokolādē un apviļā pistāciju riekstu drupačās, bet piparmētru beze – tumšajā šokolādē un lazdu riekstos.
Uzglabā cieši noslēgtā traukā.
Šo recepti sastādīja