Snikera cepumi - Receptes

Snikera cepumi

20 gab. 1 stunda + 1 stunda atdzišanai
Izmantojot šokolādes kūkas pamatni, var pagatavot lieliskus “snikerīgus” cepumus ar kraukšķīgiem riekstiem un maigu maršmellovu pildījumu.
Snikera cepumi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Šokolādes pamatne

    • 100 g tumšās šokolādes
    • 50 g sviesta
    • 80 g Dansukker ekoloģiskā cukura
    • 1 ola
    • 45 g kviešu miltu

    Zefīra pildījums

    • 200 g maršmellovu krēma (nopērkams specializētos veikalos)
    • 150 g zemesriekstu krēma ar riekstu gabaliņiem

    Īrisa krēms

    • 100 g zemesriekstu
    • 50 g sviesta
    • 130 g Dansukker cukurniedru cukura
    • 70 g Dansukker Dzidrā sīrupa
    • 100 ml trekna putukrējuma

    Virskārta

    • 50 g tumšās šokolādes
    • 50 g piena šokolādes
    • 40 g zemesriekstu

    Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C. Taisnstūrveida 13x36 cm izmēra kūkas formu ar izņemamu pamatni ietauko.

    Šokolādi sakapā. Sviestu izkausē un iemaisa tajā šokolādi. Turpinot maisīt, pievieno cukuru, līdz iegūst pastas konsistenci. Pievieno olas un miltus. Mīklu lej kūkas formā un cep krāsns vidējā daļā apmēram 5 minūtes. Atdzesē.

    Pagatavo zefīra pildījumu. Maršmellovu krēmu kopā ar zemesriekstu sviestu uzkarsē un kārtīgi samaisa. Maisījumu pārziež kūkas pamatnei un ledusskapī atdzesē.

    Pagatavo īrisa krēmu. Sakapā zemesriekstus. Pārējās sastāvdaļas samaisa un katliņā uzkarsē līdz 120 °C. Temperatūru var pārbaudīt ar pilienu karstās masas aukstā ūdenī – ja piliens pārvēršas par apaļu, mīkstu bumbiņu, tad krēms ir gatavs.  Krēmā iemaisa zemesriekstus. Masu pārklāj kūkai un ļauj atdzist ledusskapī apmēram vienu stundu.  

    Pagatavo virskārtu. Abas šokolādes sakapā, izkausē karstā ūdens peldē un pārlej kūkai. Pārkaisa ar sakapātiem zemesriekstiem. Atdzesē, līdz šokolādes sastingusi, tad sagriež gabaliņos.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker

    ;