Sastāvdaļas
Šokolādes pamatne
100 g tumšās šokolādes
50 g sviesta
80 g Dansukker ekoloģiskā cukura
1 ola
45 g kviešu miltu
Zefīra pildījums
200 g maršmellovu krēma (nopērkams specializētos veikalos)
150 g zemesriekstu krēma ar riekstu gabaliņiem
Īrisa krēms
100 g zemesriekstu
50 g sviesta
130 g Dansukker cukurniedru cukura
70 g Dansukker Dzidrā sīrupa
100 ml trekna putukrējuma
Virskārta
50 g tumšās šokolādes
50 g piena šokolādes
40 g zemesriekstu
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C. Taisnstūrveida 13x36 cm izmēra kūkas formu ar izņemamu pamatni ietauko.
Šokolādi sakapā. Sviestu izkausē un iemaisa tajā šokolādi. Turpinot maisīt, pievieno cukuru, līdz iegūst pastas konsistenci. Pievieno olas un miltus. Mīklu lej kūkas formā un cep krāsns vidējā daļā apmēram 5 minūtes. Atdzesē.
Pagatavo zefīra pildījumu. Maršmellovu krēmu kopā ar zemesriekstu sviestu uzkarsē un kārtīgi samaisa. Maisījumu pārziež kūkas pamatnei un ledusskapī atdzesē.
Pagatavo īrisa krēmu. Sakapā zemesriekstus. Pārējās sastāvdaļas samaisa un katliņā uzkarsē līdz 120 °C. Temperatūru var pārbaudīt ar pilienu karstās masas aukstā ūdenī – ja piliens pārvēršas par apaļu, mīkstu bumbiņu, tad krēms ir gatavs. Krēmā iemaisa zemesriekstus. Masu pārklāj kūkai un ļauj atdzist ledusskapī apmēram vienu stundu.
Pagatavo virskārtu. Abas šokolādes sakapā, izkausē karstā ūdens peldē un pārlej kūkai. Pārkaisa ar sakapātiem zemesriekstiem. Atdzesē, līdz šokolādes sastingusi, tad sagriež gabaliņos.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.