Snikera cepumi

Izmantojot šokolādes kūkas pamatni, var pagatavot lieliskus “snikerīgus” cepumus ar kraukšķīgiem riekstiem un maigu maršmellovu pildījumu.

20 gab.

PT1H

1 stunda + 1 stunda atdzišanai

Atzīme (17 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Šokolādes pamatne
100 g tumšās šokolādes
50 g sviesta
80 g Dansukker ekoloģiskā cukura
1 ola
45 g kviešu miltu

Zefīra pildījums
200 g maršmellovu krēma (nopērkams specializētos veikalos)
150 g zemesriekstu krēma ar riekstu gabaliņiem

Īrisa krēms
100 g zemesriekstu
50 g sviesta
130 g Dansukker cukurniedru cukura
70 g Dansukker Dzidrā sīrupa
100 ml trekna putukrējuma

Virskārta
50 g tumšās šokolādes
50 g piena šokolādes
40 g zemesriekstu

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C. Taisnstūrveida 13x36 cm izmēra kūkas formu ar izņemamu pamatni ietauko.

Šokolādi sakapā. Sviestu izkausē un iemaisa tajā šokolādi. Turpinot maisīt, pievieno cukuru, līdz iegūst pastas konsistenci. Pievieno olas un miltus. Mīklu lej kūkas formā un cep krāsns vidējā daļā apmēram 5 minūtes. Atdzesē.

Pagatavo zefīra pildījumu. Maršmellovu krēmu kopā ar zemesriekstu sviestu uzkarsē un kārtīgi samaisa. Maisījumu pārziež kūkas pamatnei un ledusskapī atdzesē.

Pagatavo īrisa krēmu. Sakapā zemesriekstus. Pārējās sastāvdaļas samaisa un katliņā uzkarsē līdz 120 °C. Temperatūru var pārbaudīt ar pilienu karstās masas aukstā ūdenī – ja piliens pārvēršas par apaļu, mīkstu bumbiņu, tad krēms ir gatavs.  Krēmā iemaisa zemesriekstus. Masu pārklāj kūkai un ļauj atdzist ledusskapī apmēram vienu stundu.  

Pagatavo virskārtu. Abas šokolādes sakapā, izkausē karstā ūdens peldē un pārlej kūkai. Pārkaisa ar sakapātiem zemesriekstiem. Atdzesē, līdz šokolādes sastingusi, tad sagriež gabaliņos.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.