Sniegavīriņi

12 gab.

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

5 olu dzeltenumi
600 ml miltu
120 g sviesta vai margarīna
125 ml Dansukker gaišā Muscovado cukura
2 tbsp Dansukker vaniļas cukura

Dekorēšanai
2 olu baltumi
300 ml Dansukker pūdercukura
Oranža pārtikas krāsviela
75 g tumšās šokolādes
12 šokolādes trifeles

Instrukcijas

Visas sastāvdaļas sastrādā mīklā. Uz miltiem pārkaisīta galda mīklsu izrullē 3 cm plānu. Ar piparkūku formiņām vai stikla glāzi izspiež apaļus cepumiņus. Izkārto uz cepampapīra.

Cep cepeškrāsns vidējā daļā 200 °C temperatūrā apmēram 10 minūtes un tad atdzesē uz paplātes.

Olu baltumus uzputo stingrās putās, pievieno pūdercukuru un turpina putot, līdz izviedojas vijīga glazūra. Vienu ēdamkaroti no glazūras atdala atsevišķā trauciņā un iekrāso oranžu.

Cepumus pārklāj ar balto glazūru. Šokolādes trifeles sadala uz pusēm, un katru pusi novieto vienā cepuma pusē. Ar oranžo glazūru caur dekorēšanas tūtu izveido „sniegavīra degunu”.

Šokolādi sadrupina, ieber dekorēšanas tūtā, mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē izkausē un veido „acis”, „muti” un pārējās detaļas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Acu trifeles

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Marinēti ķirbji ar cidoniju sīrupu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Bumbieru kūka ar rozmarīnu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.