Sastāvdaļas
5 olu dzeltenumi
600 ml miltu
120 g sviesta vai margarīna
125 ml Dansukker gaišā Muscovado cukura
2 tbsp Dansukker vaniļas cukura
Dekorēšanai
2 olu baltumi
300 ml Dansukker pūdercukura
Oranža pārtikas krāsviela
75 g tumšās šokolādes
12 šokolādes trifeles
Instrukcijas
Visas sastāvdaļas sastrādā mīklā. Uz miltiem pārkaisīta galda mīklsu izrullē 3 cm plānu. Ar piparkūku formiņām vai stikla glāzi izspiež apaļus cepumiņus. Izkārto uz cepampapīra.
Cep cepeškrāsns vidējā daļā 200 °C temperatūrā apmēram 10 minūtes un tad atdzesē uz paplātes.
Olu baltumus uzputo stingrās putās, pievieno pūdercukuru un turpina putot, līdz izviedojas vijīga glazūra. Vienu ēdamkaroti no glazūras atdala atsevišķā trauciņā un iekrāso oranžu.
Cepumus pārklāj ar balto glazūru. Šokolādes trifeles sadala uz pusēm, un katru pusi novieto vienā cepuma pusē. Ar oranžo glazūru caur dekorēšanas tūtu izveido „sniegavīra degunu”.
Šokolādi sadrupina, ieber dekorēšanas tūtā, mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē izkausē un veido „acis”, „muti” un pārējās detaļas.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi
Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.