Smiltsērkšķu un riekstu bezē cepumiņi

6 porcijas

PT1H

1,5-2 stundas

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pamatnei
130 g lazdu riekstu
130 g mandeļu
6 olu baltumi
260 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1ēdamkar. mandeļu miltu

Smiltsērkšķu musam
150 ml smiltsērkšķu sīrupa
6 želatīna plāksnītes
3 ēdamkar. ūdens
130 g Dansukker cukurniedru cukura
3 olu baltumi
300 ml saldā krējuma

Dekorēšanai
Smiltsērkšķi

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 150 °C.

Sadrupina lazdu riekstus un mandeles.

Pievieno vienu olas baltumu un pusi no cukura.

Atlikušos olas baltumus saputo biezās putās. Samazina putošanas ātrumu un pakāpeniski pievieno atlikušo cukuru. Tad iemaisa arī mandeļu miltus.

Maisījumu izklāj uz cepampapīra apmēram 30x40 cm izmērā.

Cep krāsns vidējā daļā 10-15 minūtes. Gatavam viegli jāatdalās no papīra. Atdzesē.

Pagatavo musu. Smiltsērkšķus atkausē, sablendē un izberž caur sietu.

Želatīna plāksnītes izmērcē aukstā ūdenī. Cukurniedru cukuru ar ūdeni uzvāra. Saputo olu baltumus. Kad sīrupa temperatūra sasniegusi 121°C, to tievā strūkliņā, nepārtraukti putojot, ielej olu baltumos. Turpina putot, līdz masa atdzisusi.

Saldo krējumu saputo. Smiltsērkšķu sulu uzsilda līdz 40°C. Izspiež ūdeni no želatīna plāksnītēm un iemaisa tās siltajā sulā, līdz želatīns izšķīdis. Uzmanīgi iemaisa musa masu un pēc tam arī putukrējumu. Mūsu pilda dekorēšanas tūtā un novieto ledusskapī uz 30 minūtēm.

No cepumu pamatnes izgriež 20 aplīšus 7 cm diametrā. Ar dekorēšanas tūtas palīdzību uz aplīša izspiež mūsu, pārklāj ar otru aplīti, vēlreiz musu un tad trešo aplīti. Dekorē ar smiltsērkšķiem un drupinātiem riekstiem.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.