Smiltsērkšķu sorberts

Smiltsērkšķu sorberts
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 1 kg smiltsērkšķu
  • 250 g Dansukker baltā cukura
  • 250 ml ūdens

Katliņā ber cukuru un ūdeni un vāra, līdz cukurs pilnībā izkusis un ūdens uzvārījies. Vāra vēl mazliet, līdz izveidojies sīrups. Noņem no uguns un pievieno smiltsērkšķus. Visu sablendē un izspiež caur sietu, ja vēlas atbrīvoties no sēkliņām.
Masu atdzesē līdz istabas temperatūrai un lej aukstumizturīgā traukā (kam pietiek vietas saldētavā) vai izmanto saldējuma pagatavošanas ierīci.
Liek saldētavā un ik pēc 30 minūtēm ar putojamo slotiņu samaisa, līdz sorberts sasalis.

Receptes autore: Anna Panna
Fotogrāfs: Elīna Upmale