Sastāvdaļas
1 kg smiltsērkšķu
250 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
250 ml ūdens
Instrukcijas
Katliņā ber cukuru un ūdeni un vāra, līdz cukurs pilnībā izkusis un ūdens uzvārījies. Vāra vēl mazliet, līdz izveidojies sīrups. Noņem no uguns un pievieno smiltsērkšķus. Visu sablendē un izspiež caur sietu, ja vēlas atbrīvoties no sēkliņām.
Masu atdzesē līdz istabas temperatūrai un lej aukstumizturīgā traukā (kam pietiek vietas saldētavā) vai izmanto saldējuma pagatavošanas ierīci.
Liek saldētavā un ik pēc 30 minūtēm ar putojamo slotiņu samaisa, līdz sorberts sasalis.
Receptes autore: Anna Panna
Fotogrāfs: Elīna Upmale
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Lieldienu saldumi
Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.
Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.
Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.