Sastāvdaļas
400 g kviešu miltu
200 g sviesta vai margarīna
50 g Dansukker smalkā cukura
1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura
1 olas dzeltenums
Glazūrai
500 g Dansukker pūdercukura
1 ēdamkarote kausēta sviesta
1-2 ēdamkarotes ūdens
pārtikas krāsvielas
Instrukcijas
Uz mīklas dēļa samaisi sastāvdaļas, līdz veidojas stingra mīkla. Ļauj atdzist ledusskapī vismaz 30 minūtes. Izrullē mīklu apmēram 3 mm biezā kārtā. Veido cepumiņus pēc šablona vai parauga. Izkārto uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep krāsns vidū 225 °C apmēram 8 minūtes.
Sajauc pūdercukuru ar ūdeni un izkausētu sviestu viendabīgā masā. Sadali glazūru un pēc vēlēšanās pievieno pārtikas krāsvielu. Atdzisušus cepumiņus garnē ar glazūru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Ziemassvētku cepumi
Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.