Smilšu mīklas groziņi ar maskarpones siera krēmu un ogām želejā

1 stunda
Smilšu mīklas groziņi ar maskarpones siera krēmu un ogām želejā
Vērtējums: (20 gab.)

Sastāvdaļas

    Smilšu mīklai

    • 200 g Dansukker cukura *
    • 400 g auksta sviesta
    • 600 g kviešu miltu

    Krēmam

    • 250 g maskarpones siera
    • Dansukker pūdercukurs
    • Dansukker vaniļas cukurs ar dabisko vaniļu

    Ogu - augļu želejai

    • Svaigas ogas un augļi pēc izvēles
    • Dansukker želejas cukurs "Multi" **
    • Piparmētru lapiņas dekorēšanai

    Uz galda izsijā miltus, pievieno gabaliņos sagrieztu vai uz dārzeņu rīves sarīvētu aukstu sviestu un cukuru. Ar lielu nazi mīklu sastrādā drumstalās, pēc tam ar vēsām rokām (atdzesē aukstā, tekošā ūdenī) ātri samīca viendabīgā mīklā. Ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.

    Groziņus cep silikona vai metāla formiņās 200°C 10-12 minūtes.

    Maskarpones sieru saputo ar pūdercukuru un vaniļas cukuru, pilda groziņos. Uz siera krēma kārto ogas un augļu gabaliņus.

    Sagatavo želeju, ar to bagātīgi pārklāj augļus un ogas. Dekorē ar svaigu piparmētru.

    * Klasiskai smilšu mīklai izmantojams baltais smalkais cukurs. Karameļu krāsu un garšu var iegūt, baltā cukura vietā izmantojot kādu no brūnajiem cukuriem. Tumšais Muscovado vai Farīna cukurs veidos tumšāku un izteiktāku karameļu „noti”, bet gaišais Muscovado cukurs – maigāku.

    **Želejas cukura „Multi” ir pievienots dabīgs augu valsts recinātājs karagināns (agar-agara brālis) un to iegūst no jūras aļģēm. To izmanto kūku un toršu pārklāšanai, kā arī panakotas un citu krēma desertu gatavošanai želatīna vietā. Želejas pagatavošanai nelielā daudzumā ūdens 30 sekundes vāra dažas karotes želejas cukura. Gatavo šķidrumu ar otiņu pārsmērē pāri augļiem vai ogām vai pārlej tortei. Želeja sarecē ļoti ātri.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker