Sastāvdaļas
Smilšu mīklai
200 g Dansukker cukura *
400 g auksta sviesta
600 g kviešu miltu
Krēmam
250 g maskarpones siera
Dansukker pūdercukurs
Dansukker vaniļas cukurs ar dabisko vaniļu
Ogu - augļu želejai
Svaigas ogas un augļi pēc izvēles
Dansukker želejas cukurs "Multi" **
Piparmētru lapiņas dekorēšanai
Instrukcijas
Uz galda izsijā miltus, pievieno gabaliņos sagrieztu vai uz dārzeņu rīves sarīvētu aukstu sviestu un cukuru. Ar lielu nazi mīklu sastrādā drumstalās, pēc tam ar vēsām rokām (atdzesē aukstā, tekošā ūdenī) ātri samīca viendabīgā mīklā. Ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.
Groziņus cep silikona vai metāla formiņās 200°C 10-12 minūtes.
Maskarpones sieru saputo ar pūdercukuru un vaniļas cukuru, pilda groziņos. Uz siera krēma kārto ogas un augļu gabaliņus.
Sagatavo želeju, ar to bagātīgi pārklāj augļus un ogas. Dekorē ar svaigu piparmētru.
* Klasiskai smilšu mīklai izmantojams baltais smalkais cukurs. Karameļu krāsu un garšu var iegūt, baltā cukura vietā izmantojot kādu no brūnajiem cukuriem. Tumšais Muscovado vai Farīna cukurs veidos tumšāku un izteiktāku karameļu „noti”, bet gaišais Muscovado cukurs – maigāku.
**Želejas cukura „Multi” ir pievienots dabīgs augu valsts recinātājs karagināns (agar-agara brālis) un to iegūst no jūras aļģēm. To izmanto kūku un toršu pārklāšanai, kā arī panakotas un citu krēma desertu gatavošanai želatīna vietā. Želejas pagatavošanai nelielā daudzumā ūdens 30 sekundes vāra dažas karotes želejas cukura. Gatavo šķidrumu ar otiņu pārsmērē pāri augļiem vai ogām vai pārlej tortei. Želeja sarecē ļoti ātri.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.