Smilšu mīklas groziņi ar maskarpones siera krēmu un ogām želejā

PT55M

1 stunda

Atzīme (173 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Smilšu mīklai
200 g Dansukker cukura *
400 g auksta sviesta
600 g kviešu miltu

Krēmam
250 g maskarpones siera
Dansukker pūdercukurs
Dansukker vaniļas cukurs ar dabisko vaniļu

Ogu - augļu želejai
Svaigas ogas un augļi pēc izvēles
Dansukker želejas cukurs "Multi" **
Piparmētru lapiņas dekorēšanai

Instrukcijas

Uz galda izsijā miltus, pievieno gabaliņos sagrieztu vai uz dārzeņu rīves sarīvētu aukstu sviestu un cukuru. Ar lielu nazi mīklu sastrādā drumstalās, pēc tam ar vēsām rokām (atdzesē aukstā, tekošā ūdenī) ātri samīca viendabīgā mīklā. Ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.

Groziņus cep silikona vai metāla formiņās 200°C 10-12 minūtes.

Maskarpones sieru saputo ar pūdercukuru un vaniļas cukuru, pilda groziņos. Uz siera krēma kārto ogas un augļu gabaliņus.

Sagatavo želeju, ar to bagātīgi pārklāj augļus un ogas. Dekorē ar svaigu piparmētru.

* Klasiskai smilšu mīklai izmantojams baltais smalkais cukurs. Karameļu krāsu un garšu var iegūt, baltā cukura vietā izmantojot kādu no brūnajiem cukuriem. Tumšais Muscovado vai Farīna cukurs veidos tumšāku un izteiktāku karameļu „noti”, bet gaišais Muscovado cukurs – maigāku.

**Želejas cukura „Multi” ir pievienots dabīgs augu valsts recinātājs karagināns (agar-agara brālis) un to iegūst no jūras aļģēm. To izmanto kūku un toršu pārklāšanai, kā arī panakotas un citu krēma desertu gatavošanai želatīna vietā. Želejas pagatavošanai nelielā daudzumā ūdens 30 sekundes vāra dažas karotes želejas cukura. Gatavo šķidrumu ar otiņu pārsmērē pāri augļiem vai ogām vai pārlej tortei. Želeja sarecē ļoti ātri.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.