Smilšu mīklas groziņi ar maskarpones siera krēmu un ogām želejā

1 stunda

Atzīme (110 gab)

Sastāvdaļas

Smilšu mīklai
200 g Dansukker cukura *
400 g auksta sviesta
600 g kviešu miltu

Krēmam
250 g maskarpones siera
Dansukker pūdercukurs
Dansukker vaniļas cukurs ar dabisko vaniļu

Ogu - augļu želejai
Svaigas ogas un augļi pēc izvēles
Dansukker želejas cukurs "Multi" **
Piparmētru lapiņas dekorēšanai

Instrukcijas

Uz galda izsijā miltus, pievieno gabaliņos sagrieztu vai uz dārzeņu rīves sarīvētu aukstu sviestu un cukuru. Ar lielu nazi mīklu sastrādā drumstalās, pēc tam ar vēsām rokām (atdzesē aukstā, tekošā ūdenī) ātri samīca viendabīgā mīklā. Ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.

Groziņus cep silikona vai metāla formiņās 200°C 10-12 minūtes.

Maskarpones sieru saputo ar pūdercukuru un vaniļas cukuru, pilda groziņos. Uz siera krēma kārto ogas un augļu gabaliņus.

Sagatavo želeju, ar to bagātīgi pārklāj augļus un ogas. Dekorē ar svaigu piparmētru.

* Klasiskai smilšu mīklai izmantojams baltais smalkais cukurs. Karameļu krāsu un garšu var iegūt, baltā cukura vietā izmantojot kādu no brūnajiem cukuriem. Tumšais Muscovado vai Farīna cukurs veidos tumšāku un izteiktāku karameļu „noti”, bet gaišais Muscovado cukurs – maigāku.

**Želejas cukura „Multi” ir pievienots dabīgs augu valsts recinātājs karagināns (agar-agara brālis) un to iegūst no jūras aļģēm. To izmanto kūku un toršu pārklāšanai, kā arī panakotas un citu krēma desertu gatavošanai želatīna vietā. Želejas pagatavošanai nelielā daudzumā ūdens 30 sekundes vāra dažas karotes želejas cukura. Gatavo šķidrumu ar otiņu pārsmērē pāri augļiem vai ogām vai pārlej tortei. Želeja sarecē ļoti ātri.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Marinēti ķirbji ar cidoniju sīrupu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Bumbieru kūka ar rozmarīnu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.