Mīklai
Glazūrai
Pūdercukuru sakuļ kopā ar sviestu, cukura sīrupu, olu dzeltenumu un vaniļas cukuru. Miltus izsijā un iemaisa sviestā. Samīca viendabīgu mīklu. Ļauj tai atpūsties ledusskapī vismaz 30 minūtes.
Mīklu izveltnē 3-5 mm biezumā un ar formu izspiež sev tīkamā veida cepumus. Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 12 minūtes.
Gatavus, atdzisušus cepumus pārklāj ar olbaltuma glazūru.
Glazūras pagatavošana: olas baltumu un sāli saputo. Putošanu nepārtraucot, pamazām pievieno pūdercukuru. Kad masa palielinājusies apjomā un kļuvusi stingrāka, iecilā citrona sulu. Glazūru iekrāso ar konditorejas krāsu, liek pergamenta maisiņā un rotā gatavos smilšu mīklas cepumus.
Šo recepti sastādīja