Sastāvdaļas
Mīklai
200 g sviesta
40 g Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
60 g pūdercukura
1 olas dzeltenums
300 g kviešu miltu
2 g Dansukker Vaniļas cukurs
Glazūrai
1 olas baltums
100 g Dansukker pūdercukura
1 ēdamkar. citronu sulas
Šķipsniņa sāls
Pārtikas krāsvielas pēc izvēles
Instrukcijas
Pūdercukuru sakuļ kopā ar sviestu, cukura sīrupu, olu dzeltenumu un vaniļas cukuru. Miltus izsijā un iemaisa sviestā. Samīca viendabīgu mīklu. Ļauj tai atpūsties ledusskapī vismaz 30 minūtes.
Mīklu izveltnē 3-5 mm biezumā un ar formu izspiež sev tīkamā veida cepumus. Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 12 minūtes.
Gatavus, atdzisušus cepumus pārklāj ar olbaltuma glazūru.
Glazūras pagatavošana: olas baltumu un sāli saputo. Putošanu nepārtraucot, pamazām pievieno pūdercukuru. Kad masa palielinājusies apjomā un kļuvusi stingrāka, iecilā citrona sulu. Glazūru iekrāso ar konditorejas krāsu, liek pergamenta maisiņā un rotā gatavos smilšu mīklas cepumus.
Receptes autori: Jānis un Maija Kairi
Foto: Gvido Kajons
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.

Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Ziemassvētku cepumi
Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.

Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku deserti
Ziemas vidū apkārt virmo klementīnu un safrāna smarža. Šī smarža vēstī, ka uz zemes ir arī tādas vietas, kur nav tik tumšs un tik auksts, kā pie mums, ziemeļos.

Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.