Sastāvdaļas
Mīklai
200 g sviesta
40 g Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
60 g pūdercukura
1 olas dzeltenums
300 g kviešu miltu
2 g Dansukker Vaniļas cukurs
Glazūrai
1 olas baltums
100 g Dansukker pūdercukura
1 ēdamkar. citronu sulas
Šķipsniņa sāls
Pārtikas krāsvielas pēc izvēles
Instrukcijas
Pūdercukuru sakuļ kopā ar sviestu, cukura sīrupu, olu dzeltenumu un vaniļas cukuru. Miltus izsijā un iemaisa sviestā. Samīca viendabīgu mīklu. Ļauj tai atpūsties ledusskapī vismaz 30 minūtes.
Mīklu izveltnē 3-5 mm biezumā un ar formu izspiež sev tīkamā veida cepumus. Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 12 minūtes.
Gatavus, atdzisušus cepumus pārklāj ar olbaltuma glazūru.
Glazūras pagatavošana: olas baltumu un sāli saputo. Putošanu nepārtraucot, pamazām pievieno pūdercukuru. Kad masa palielinājusies apjomā un kļuvusi stingrāka, iecilā citrona sulu. Glazūru iekrāso ar konditorejas krāsu, liek pergamenta maisiņā un rotā gatavos smilšu mīklas cepumus.
Receptes autori: Jānis un Maija Kairi
Foto: Gvido Kajons
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.