Smilšu cepumi ar brūkleņu ievārījumu

4 porcijām

Atzīme (42 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīkla
190 g sviesta
65 g Dansukker pūdercukura
225 g miltu
1 olas dzeltenums
2 ēdamkarotes auksta ūdens
1 tējkarote ruma

Pildījums
70 g brūkleņu
20 g dzērveņu
30 g Dansukker ekoloģiskā cukurbiešu cukura

Instrukcijas

Pūdercukuru sajauc kopā ar miltiem, kārtīgi samaisa un pievieno mazos gabalos sagrieztu aukstu sviestu. Kārtīgi izmīca. Pievieno olas dzeltenumu, ūdeni un rumu. Izmīca, ietin plēvē un atstāj ledusskapī vismaz uz 1 stundu.

Pagatavo ievārījumu. Katliņā liek brūklenes, dzērvenes un cukuru. Vāra, līdz gandrīz visas ogas ir izšķīdušas un veidojas bieza džema konsistence. Noņem no uguns un atdzesē.

Kad mīkla ir atpūtusies un džems atdzisis, sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
Mīklu izrullē 0,5-1 cm biezu, izveido vēlamo cepumu formu un liek cepties 8-10 minūtes, līdz cepumi ir zeltaini brūni.

Kad cepumi padzisuši, izveido cepumu sendvičus, liekot džemu pa vidu.

Recepte: Linda Brensone
Foto: Kristiana Sisejeva
Stils: Līva Kārkla-Upeniece

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.