Smilšu cepumi ar brūkleņu ievārījumu

4 porcijām

Atzīme (41 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīkla
190 g sviesta
65 g Dansukker pūdercukura
225 g miltu
1 olas dzeltenums
2 ēdamkarotes auksta ūdens
1 tējkarote ruma

Pildījums
70 g brūkleņu
20 g dzērveņu
30 g Dansukker ekoloģiskā cukurbiešu cukura

Instrukcijas

Pūdercukuru sajauc kopā ar miltiem, kārtīgi samaisa un pievieno mazos gabalos sagrieztu aukstu sviestu. Kārtīgi izmīca. Pievieno olas dzeltenumu, ūdeni un rumu. Izmīca, ietin plēvē un atstāj ledusskapī vismaz uz 1 stundu.

Pagatavo ievārījumu. Katliņā liek brūklenes, dzērvenes un cukuru. Vāra, līdz gandrīz visas ogas ir izšķīdušas un veidojas bieza džema konsistence. Noņem no uguns un atdzesē.

Kad mīkla ir atpūtusies un džems atdzisis, sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
Mīklu izrullē 0,5-1 cm biezu, izveido vēlamo cepumu formu un liek cepties 8-10 minūtes, līdz cepumi ir zeltaini brūni.

Kad cepumi padzisuši, izveido cepumu sendvičus, liekot džemu pa vidu.

Recepte: Linda Brensone
Foto: Kristiana Sisejeva
Stils: Līva Kārkla-Upeniece

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.