Smilšu cepumi ar brūkleņu ievārījumu - Receptes

Smilšu cepumi ar brūkleņu ievārījumu

4 porcijām
Smilšu cepumi ar brūkleņu ievārījumu
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Mīkla

    • 190 g sviesta
    • 65 g Dansukker pūdercukura
    • 225 g miltu
    • 1 olas dzeltenums
    • 2 ēdamkarotes auksta ūdens
    • 1 tējkarote ruma

    Pildījums

    • 70 g brūkleņu
    • 20 g dzērveņu
    • 30 g Dansukker ekoloģiskā cukurbiešu cukura

    Pūdercukuru sajauc kopā ar miltiem, kārtīgi samaisa un pievieno mazos gabalos sagrieztu aukstu sviestu. Kārtīgi izmīca. Pievieno olas dzeltenumu, ūdeni un rumu. Izmīca, ietin plēvē un atstāj ledusskapī vismaz uz 1 stundu.

    Pagatavo ievārījumu. Katliņā liek brūklenes, dzērvenes un cukuru. Vāra, līdz gandrīz visas ogas ir izšķīdušas un veidojas bieza džema konsistence. Noņem no uguns un atdzesē.

    Kad mīkla ir atpūtusies un džems atdzisis, sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
    Mīklu izrullē 0,5-1 cm biezu, izveido vēlamo cepumu formu un liek cepties 8-10 minūtes, līdz cepumi ir zeltaini brūni.

    Kad cepumi padzisuši, izveido cepumu sendvičus, liekot džemu pa vidu.

    Recepte: Linda Brensone
    Foto: Kristiana Sisejeva
    Stils: Līva Kārkla-Upeniece


    ;