Smilšu cepumi ar brūkleņu ievārījumu

4 porcijām

Atzīme (44 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīkla
190 g sviesta
65 g Dansukker pūdercukura
225 g miltu
1 olas dzeltenums
2 ēdamkarotes auksta ūdens
1 tējkarote ruma

Pildījums
70 g brūkleņu
20 g dzērveņu
30 g Dansukker ekoloģiskā cukurbiešu cukura

Instrukcijas

Pūdercukuru sajauc kopā ar miltiem, kārtīgi samaisa un pievieno mazos gabalos sagrieztu aukstu sviestu. Kārtīgi izmīca. Pievieno olas dzeltenumu, ūdeni un rumu. Izmīca, ietin plēvē un atstāj ledusskapī vismaz uz 1 stundu.

Pagatavo ievārījumu. Katliņā liek brūklenes, dzērvenes un cukuru. Vāra, līdz gandrīz visas ogas ir izšķīdušas un veidojas bieza džema konsistence. Noņem no uguns un atdzesē.

Kad mīkla ir atpūtusies un džems atdzisis, sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
Mīklu izrullē 0,5-1 cm biezu, izveido vēlamo cepumu formu un liek cepties 8-10 minūtes, līdz cepumi ir zeltaini brūni.

Kad cepumi padzisuši, izveido cepumu sendvičus, liekot džemu pa vidu.

Recepte: Linda Brensone
Foto: Kristiana Sisejeva
Stils: Līva Kārkla-Upeniece

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.