Skābenās aveņu sloksnītes

Aptuveni 15 gab.

Atzīme (43 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

200 g saldētu aveņu
10 plāksnītes želatīna
135 g Dansukker cukurbiešu cukura
50 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
1/2 tējk. citronskābes

Dekorēšanai
135 g Dansukker cukurbiešu cukura
1/2 tējk. citronskābes (vai 2 g)
1 citrona rīvēta miziņa

Instrukcijas

Cepamo formu izklāj ar ietaukotu cepamo papīru.
Avenes noskalo, izberž caur sietu tik daudz, lai iegūtu 100 ml aveņu biezeņa.
Aukstā ūdenī liek mērcēties želatīna plāksnītes.
Pannā aveņu biezenim pievieno cukuru, Zeltaino sīrupu, ūdeni, uzvāra un vāra 5-6 minūtes.
Želatīna, plāksnītes izspiež, nolejot lieko ūdeni, liek karstajā aveņu masā, pievieno citronskābi un izmaisa. Ar lāpstiņu masu plānā kārtiņā izklāj uz cepamā papīra. Atstāj istabas temperatūrā vismaz uz 2 stundām.
Cukuram pievieno citronskābi un citrona miziņu. Aveņu želejas plāksni ar asu nazi sagriež tievās, ap 2 cm platās sloksnītēs. Tās apviļā cukura un citronskābes maisījumā. Plāksnītes uzglabā istabas temperatūrā traukā bez vāka.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.