Sastāvdaļas
250 ml speltas miltu
50 ml sezama sēklu
2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
100 g sviesta
75 ml Dansukker cukurniedru sīrupa
50 g tumšās šokolādes
30 g kaltētu ogu, piem., kazeņu, fizāļu vai ķiršu
Instrukcijas
Miltus, sezama sēklas, vaniļas cukuru un sviestu sastrādā drupanā masā. Pievieno sīrupu, pēc tam šokolādi, ogas, un visu sastrādā mīklā. Mīklu izveltnē garā rullī, ietin pārtikas plēvē un atstāj uz vienu stundu ledusskapī. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 °C. Mīklas rulli sagriež 1 cm biezās ripās. Tās kārto uz cepampapīru apklātas cepešpannas un cep apmēram 10 minūtes. Atdzesē uz restītēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.