Sastāvdaļas
Biskvīta kūka
4 olas
170 g Dansukker smalkā cukura
5 g vaniļas cukura
60 g kviešu miltu
75 g kartupeļu cietes
5 g cepamā pulvera
50 g mandeļu miltu
Citronu krēms
600 ml putukrējums
500 g maskarpones, atvēsināts
180 g Dansukker pūdercukura
5 g vaniļas cukura
1,5–2 bioloģisko citronu miziņas
3–5 ēdamkarotes citronu sulas (apmēram 1,5 citrona)
Garnējums
150 g aveņu
100 g zemeņu
Ēdami neapsmidzināti ziedi un citronmelisa
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Uzstādi cepeškrāsni uz 175 °C, karsēšana no apakšas un augšas.
Ietauko veidni ar noņemamām malām sirds formā, apmēram 24–26 cm diametrā.
Saputo olas ar cukuru un vaniļas cukuru, līdz masa kļūst gaisīga. Bļodā samaisa kopā kviešu miltus, kartupeļu miltus, mandeļu miltus un cepamo pulveri. Ielej olu maisījumu un samaisi līdz viendabīgai mīklai.
Ielej mīklu formā un cep cepeškrāsns zemākajā daļā aptuveni 40 minūtes. Ļauj atdzist formā vismaz 5 minūtes. Izņem kūku no formas un noliec uz restītēm atdzist.
Pagatavo citronu krēmu. Saputo putukrējumu, maskarponi, pūdercukuru ar vaniļas cukuru stingrā masā. Ieliec citronu miziņu un sulu un viegli samaisi krēmu. Iepildi krēmu konditorejas maisiņā ar uzgali pēc savas izvēles.
Formas veidošana
Biskvīta vidū izgriež sirsniņu tā, lai paliek apmēram 4 cm plata maliņa, mazo sirsniņu vidū sasaldē citam gadījumam. Sagriez lielo sirdi 3 pamatnēs.
Uzliec biskvīta pamatni uz kūkas šķīvja un uzklāj krēmu, atstājot nelielu brīvu vietu no malām. Uzmanīgi uzliec nākamo pamatni un uzklāj krēmu. Uzliec pēdējo pamatni un atkārto krēma uzklāšanu ar konditorejas šprici. Ja vēlies, dekorē ar avenēm, zemenēm, citronmelisu un ēdamiem ziediem. Pārkaisi ar pūdercukuru.
Padoms
Gan biskvīta kūku, gan citronu krēmu var pagatavot dienu pirms tortes veidošanas.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.