Sastāvdaļas
Biskvīta kūka
4 olas
170 g Dansukker smalkā cukura
5 g vaniļas cukura
60 g kviešu miltu
75 g kartupeļu cietes
5 g cepamā pulvera
50 g mandeļu miltu
Citronu krēms
600 ml putukrējums
500 g maskarpones, atvēsināts
180 g Dansukker pūdercukura
5 g vaniļas cukura
1,5–2 bioloģisko citronu miziņas
3–5 ēdamkarotes citronu sulas (apmēram 1,5 citrona)
Garnējums
150 g aveņu
100 g zemeņu
Ēdami neapsmidzināti ziedi un citronmelisa
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Uzstādi cepeškrāsni uz 175 °C, karsēšana no apakšas un augšas.
Ietauko veidni ar noņemamām malām sirds formā, apmēram 24–26 cm diametrā.
Saputo olas ar cukuru un vaniļas cukuru, līdz masa kļūst gaisīga. Bļodā samaisa kopā kviešu miltus, kartupeļu miltus, mandeļu miltus un cepamo pulveri. Ielej olu maisījumu un samaisi līdz viendabīgai mīklai.
Ielej mīklu formā un cep cepeškrāsns zemākajā daļā aptuveni 40 minūtes. Ļauj atdzist formā vismaz 5 minūtes. Izņem kūku no formas un noliec uz restītēm atdzist.
Pagatavo citronu krēmu. Saputo putukrējumu, maskarponi, pūdercukuru ar vaniļas cukuru stingrā masā. Ieliec citronu miziņu un sulu un viegli samaisi krēmu. Iepildi krēmu konditorejas maisiņā ar uzgali pēc savas izvēles.
Formas veidošana
Biskvīta vidū izgriež sirsniņu tā, lai paliek apmēram 4 cm plata maliņa, mazo sirsniņu vidū sasaldē citam gadījumam. Sagriez lielo sirdi 3 pamatnēs.
Uzliec biskvīta pamatni uz kūkas šķīvja un uzklāj krēmu, atstājot nelielu brīvu vietu no malām. Uzmanīgi uzliec nākamo pamatni un uzklāj krēmu. Uzliec pēdējo pamatni un atkārto krēma uzklāšanu ar konditorejas šprici. Ja vēlies, dekorē ar avenēm, zemenēm, citronmelisu un ēdamiem ziediem. Pārkaisi ar pūdercukuru.
Padoms
Gan biskvīta kūku, gan citronu krēmu var pagatavot dienu pirms tortes veidošanas.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.