Sirds formas kūka ar citronu krēmu

Garda un jauka sirds formas kūka ar saldskābo citronu krēmu. Dekorē ar svaigām ogām un izbaudi īstu mīlestību un prieku!

10–12 porcijas

PT1H

Apmēram 2 stundas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Biskvīta kūka
4 olas
170 g Dansukker smalkā cukura
5 g vaniļas cukura
60 g kviešu miltu
75 g kartupeļu cietes
5 g cepamā pulvera
50 g mandeļu miltu

Citronu krēms
600 ml putukrējums
500 g maskarpones, atvēsināts
180 g Dansukker pūdercukura
5 g vaniļas cukura
1,5–2 bioloģisko citronu miziņas
3–5 ēdamkarotes citronu sulas (apmēram 1,5 citrona)

Garnējums
150 g aveņu
100 g zemeņu
Ēdami neapsmidzināti ziedi un citronmelisa
Dansukker pūdercukurs

Instrukcijas

Uzstādi cepeškrāsni uz 175 °C, karsēšana no apakšas un augšas. 

Ietauko veidni ar noņemamām malām sirds formā, apmēram 24–26 cm diametrā.

Saputo olas ar cukuru un vaniļas cukuru, līdz masa kļūst gaisīga. Bļodā samaisa kopā kviešu miltus, kartupeļu miltus, mandeļu miltus un cepamo pulveri. Ielej olu maisījumu un samaisi līdz viendabīgai mīklai.

Ielej mīklu formā un cep cepeškrāsns zemākajā daļā aptuveni 40 minūtes. Ļauj atdzist formā vismaz 5 minūtes. Izņem kūku no formas un noliec uz restītēm atdzist.

Pagatavo citronu krēmu. Saputo putukrējumu, maskarponi, pūdercukuru ar vaniļas cukuru stingrā masā. Ieliec citronu miziņu un sulu un viegli samaisi krēmu. Iepildi krēmu konditorejas maisiņā ar uzgali pēc savas izvēles. 

Formas veidošana
Biskvīta vidū izgriež sirsniņu tā, lai paliek apmēram 4 cm plata maliņa, mazo sirsniņu vidū sasaldē citam gadījumam. Sagriez lielo sirdi 3 pamatnēs. 

Uzliec biskvīta pamatni uz kūkas šķīvja un uzklāj krēmu, atstājot nelielu brīvu vietu no malām. Uzmanīgi uzliec nākamo pamatni un uzklāj krēmu. Uzliec pēdējo pamatni un atkārto krēma uzklāšanu ar konditorejas šprici. Ja vēlies, dekorē ar avenēm, zemenēm, citronmelisu un ēdamiem ziediem. Pārkaisi ar pūdercukuru.

Padoms
Gan biskvīta kūku, gan citronu krēmu var pagatavot dienu pirms tortes veidošanas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.