Sima (citronu kvass) - Receptes

Sima (citronu kvass)

Šī atspirdzinošā, burbuļojošā dzēriena recepte ir populāra Somijā, kur to gatavo pavasarī, it īpaši, sagaidot un svinot Valpurģu nakti, kas Somijā sakrīt ar lielām studentu svinībām.
Sima (citronu kvass)
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

  • 4 l ūdens
  • 250 g Dansukker Farīna cukura
  • 250 g Dansukker baltā cukura
  • 1-2 citronu sulas
  • 1/5 tējkarote svaiga rauga (zirņa izmēra gabaliņš)
  • rozīnes un baltais cukurs papildināšanai

Pusi no ūdens daudzuma uzvāra. Pievieno abus cukura veidus un izmaisa. Pievieno citrona sulu un pārējo ūdens daudzumu. Atdzesē. Raugu izšķīdina nelielā ūdens daudzumā un pievieno dzērienam. Katlu pārklāj ar dvielīti un atstāj istabas temperatūrā uz vienu dienu. Dzērienu pilda tīrās pudelēs. Katrā vēl pievieno dažas rozīnes un vienu tējkaroti baltā cukura. Noliek vēsumā uz nedēļu vai istabas temperatūrā uz trīs dienām. Sima ir gatava, kad rozīnes ir piebriedušas un palielinājušās izmērā. Fermentācijas laikā spiediens pudelēs palielinās, tāpēc tās nevajag aizvākot pārāk cieši. Uzglabāt ledusskapī un izlietot nedēļas laikā.

Padomi!
Palielinot rauda daudzumu, rūgšana notiks straujāk un spēcīgāk.

Ja vēlaties tumšāku dzērienu, izmantojiet tikai Farīna cukuru – kopā 500 g uz 4 l ūdens.

Ja vēlaties vairāk citronu garšas, izmantojiet ekoloģiski audzētos citronus: rūpīgi tos nomazgājiet, norīvējiet un pievienojiet pirms ūdens vārīšanas. Pirms pildīšanas pudelēs nokāsiet biezumus.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;