Sima (citronu kvass)

Šī atspirdzinošā, burbuļojošā dzēriena recepte ir populāra Somijā, kur to gatavo pavasarī, it īpaši, sagaidot un svinot Valpurģu nakti, kas Somijā sakrīt ar lielām studentu svinībām.

Atzīme (7 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

4 l ūdens
250 g Dansukker Farīna cukura
250 g Dansukker baltā cukura
1-2 citronu sulas
1/5 tējkarote svaiga rauga (zirņa izmēra gabaliņš)
rozīnes un baltais cukurs papildināšanai

Instrukcijas

Pusi no ūdens daudzuma uzvāra. Pievieno abus cukura veidus un izmaisa. Pievieno citrona sulu un pārējo ūdens daudzumu. Atdzesē. Raugu izšķīdina nelielā ūdens daudzumā un pievieno dzērienam. Katlu pārklāj ar dvielīti un atstāj istabas temperatūrā uz vienu dienu. Dzērienu pilda tīrās pudelēs. Katrā vēl pievieno dažas rozīnes un vienu tējkaroti baltā cukura. Noliek vēsumā uz nedēļu vai istabas temperatūrā uz trīs dienām. Sima ir gatava, kad rozīnes ir piebriedušas un palielinājušās izmērā. Fermentācijas laikā spiediens pudelēs palielinās, tāpēc tās nevajag aizvākot pārāk cieši. Uzglabāt ledusskapī un izlietot nedēļas laikā.

Padomi!
Palielinot rauda daudzumu, rūgšana notiks straujāk un spēcīgāk.

Ja vēlaties tumšāku dzērienu, izmantojiet tikai Farīna cukuru – kopā 500 g uz 4 l ūdens.

Ja vēlaties vairāk citronu garšas, izmantojiet ekoloģiski audzētos citronus: rūpīgi tos nomazgājiet, norīvējiet un pievienojiet pirms ūdens vārīšanas. Pirms pildīšanas pudelēs nokāsiet biezumus.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.