Sastāvdaļas
4 l ūdens
250 g Dansukker Farīna cukura
250 g Dansukker baltā cukura
1-2 citronu sulas
1/5 tējkarote svaiga rauga (zirņa izmēra gabaliņš)
rozīnes un baltais cukurs papildināšanai
Instrukcijas
Pusi no ūdens daudzuma uzvāra. Pievieno abus cukura veidus un izmaisa. Pievieno citrona sulu un pārējo ūdens daudzumu. Atdzesē. Raugu izšķīdina nelielā ūdens daudzumā un pievieno dzērienam. Katlu pārklāj ar dvielīti un atstāj istabas temperatūrā uz vienu dienu. Dzērienu pilda tīrās pudelēs. Katrā vēl pievieno dažas rozīnes un vienu tējkaroti baltā cukura. Noliek vēsumā uz nedēļu vai istabas temperatūrā uz trīs dienām. Sima ir gatava, kad rozīnes ir piebriedušas un palielinājušās izmērā. Fermentācijas laikā spiediens pudelēs palielinās, tāpēc tās nevajag aizvākot pārāk cieši. Uzglabāt ledusskapī un izlietot nedēļas laikā.
Padomi!
Palielinot rauda daudzumu, rūgšana notiks straujāk un spēcīgāk.
Ja vēlaties tumšāku dzērienu, izmantojiet tikai Farīna cukuru – kopā 500 g uz 4 l ūdens.
Ja vēlaties vairāk citronu garšas, izmantojiet ekoloģiski audzētos citronus: rūpīgi tos nomazgājiet, norīvējiet un pievienojiet pirms ūdens vārīšanas. Pirms pildīšanas pudelēs nokāsiet biezumus.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.