Silvijas kūka ar brūninātu sviestu un kardamonu

Zviedrijas karalienes Silvijas vārdā nosauktajai kūkai piemīt maģiska kardamona garša, un tā pārklāta ar glazūru no brūnināta sviesta un grauzdētām kokosriekstu pārslām.

Apmēram 25 gabaliņi

PT1H

Apmēram 1,5 stundas

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

3 olas
130 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
140 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
180 g kviešu miltu 
10 g cepamā pulvera
6 g kardamona
150 ml ūdens

Glazūrai
125 g sviesta
60 g Dansukker pūdercukura
3 g vaniļas cukura
2 olas dzeltenumi

Dekorēšanai
Kokosriekstu pārslas

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Ietauko 20x30 cm izmēra cepampannu – kūkas formu un izklāj to ar cepampapīru.

Olas un cukuru sakuļ mīkstās putās. Bļodā sajauc kviešu miltus, cepamo pulveri un kardamonu un iecilā olu putās. Pievieno ūdeni un visu kārtīgi izmaisa.

Mīklu lej kūkas formā un cep cepeškrāsns vidējā daļā apmēram 25-30 minūtes. Gatavu kūku nedaudz atdzesē un tad izgāž uz režģa vai dvielīša.

Pagatavo glazūru. Sviestu uz panna sabrūnina un nedaudz atdzesē. Pievieno pūdercukuru un vaniļas cukuru. Pa vienam pievieno olas dzeltenumus un sakuļ mīklu līdz vijīgai konsistencei.

Sausā pannā apgrauzdē kokosriekstu pārslas.

Atdzisušu kūku pārklāj ar sviesta glazūru un pārkaisa ar kokosriekstu pārslām. Pirms pasniegšanas sagriež gabaliņos.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.