Silvijas kūka ar brūninātu sviestu un kardamonu

Zviedrijas karalienes Silvijas vārdā nosauktajai kūkai piemīt maģiska kardamona garša, un tā pārklāta ar glazūru no brūnināta sviesta un grauzdētām kokosriekstu pārslām.

Apmēram 25 gabaliņi

Apmēram 1,5 stundas

Atzīme (2 gab)

Sastāvdaļas

3 olas
130 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
140 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
180 g kviešu miltu 
10 g cepamā pulvera
6 g kardamona
150 ml ūdens

Glazūrai
125 g sviesta
60 g Dansukker pūdercukura
3 g vaniļas cukura
2 olas dzeltenumi

Dekorēšanai
Kokosriekstu pārslas

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Ietauko 20x30 cm izmēra cepampannu – kūkas formu un izklāj to ar cepampapīru.

Olas un cukuru sakuļ mīkstās putās. Bļodā sajauc kviešu miltus, cepamo pulveri un kardamonu un iecilā olu putās. Pievieno ūdeni un visu kārtīgi izmaisa.

Mīklu lej kūkas formā un cep cepeškrāsns vidējā daļā apmēram 25-30 minūtes. Gatavu kūku nedaudz atdzesē un tad izgāž uz režģa vai dvielīša.

Pagatavo glazūru. Sviestu uz panna sabrūnina un nedaudz atdzesē. Pievieno pūdercukuru un vaniļas cukuru. Pa vienam pievieno olas dzeltenumus un sakuļ mīklu līdz vijīgai konsistencei.

Sausā pannā apgrauzdē kokosriekstu pārslas.

Atdzisušu kūku pārklāj ar sviesta glazūru un pārkaisa ar kokosriekstu pārslām. Pirms pasniegšanas sagriež gabaliņos.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.