Silvijas kūka ar brūninātu sviestu un kardamonu

Zviedrijas karalienes Silvijas vārdā nosauktajai kūkai piemīt maģiska kardamona garša, un tā pārklāta ar glazūru no brūnināta sviesta un grauzdētām kokosriekstu pārslām.

Apmēram 25 gabaliņi

PT1H

Apmēram 1,5 stundas

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

3 olas
130 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
140 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
180 g kviešu miltu 
10 g cepamā pulvera
6 g kardamona
150 ml ūdens

Glazūrai
125 g sviesta
60 g Dansukker pūdercukura
3 g vaniļas cukura
2 olas dzeltenumi

Dekorēšanai
Kokosriekstu pārslas

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Ietauko 20x30 cm izmēra cepampannu – kūkas formu un izklāj to ar cepampapīru.

Olas un cukuru sakuļ mīkstās putās. Bļodā sajauc kviešu miltus, cepamo pulveri un kardamonu un iecilā olu putās. Pievieno ūdeni un visu kārtīgi izmaisa.

Mīklu lej kūkas formā un cep cepeškrāsns vidējā daļā apmēram 25-30 minūtes. Gatavu kūku nedaudz atdzesē un tad izgāž uz režģa vai dvielīša.

Pagatavo glazūru. Sviestu uz panna sabrūnina un nedaudz atdzesē. Pievieno pūdercukuru un vaniļas cukuru. Pa vienam pievieno olas dzeltenumus un sakuļ mīklu līdz vijīgai konsistencei.

Sausā pannā apgrauzdē kokosriekstu pārslas.

Atdzisušu kūku pārklāj ar sviesta glazūru un pārkaisa ar kokosriekstu pārslām. Pirms pasniegšanas sagriež gabaliņos.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.