Siļķes tomātu mērcē

4 porcijas

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

1 kg veselu vai 600 g iztīrītu Baltijas siļķu 
1 tējk. sāls 
1/2 tējk. balto piparu 
100 ml sarīvētu mārrutku 
300 ml smalki sagrieztu puravu 
300 ml tomātu sulas 
2 ēd. kar. tomātu biezeņa 
2 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa


Dekorēšanai 
100 ml sakapātu pētersīļu 

Instrukcijas

Siļķes noskalo un nosusina papīra dvielī.

 

Uzkaisa sāli un piparus siļķēm fileju pusē, tad panē to mārrutkos. Pārloka filejas uz pusēm un ievieto pannā vai seklā katliņā. Pārkaisa pāri puravus.

 

Tomātu sulu, tomātu biezeni un sīrupu samaisa kopā un pārlej pāri siļķēm. Uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes.

 

Pārkaisa pētersīļus un pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai svaigiem dārzeņiem, vai salātiem. Var pasniegt arī kā auksto uzkodu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.