Sastāvdaļas
1 kg veselu vai 600 g iztīrītu Baltijas siļķu
1 tējk. sāls
1/2 tējk. balto piparu
100 ml sarīvētu mārrutku
300 ml smalki sagrieztu puravu
300 ml tomātu sulas
2 ēd. kar. tomātu biezeņa
2 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
Dekorēšanai
100 ml sakapātu pētersīļu
Instrukcijas
Siļķes noskalo un nosusina papīra dvielī.
Uzkaisa sāli un piparus siļķēm fileju pusē, tad panē to mārrutkos. Pārloka filejas uz pusēm un ievieto pannā vai seklā katliņā. Pārkaisa pāri puravus.
Tomātu sulu, tomātu biezeni un sīrupu samaisa kopā un pārlej pāri siļķēm. Uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes.
Pārkaisa pētersīļus un pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai svaigiem dārzeņiem, vai salātiem. Var pasniegt arī kā auksto uzkodu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.