1 kg veselu vai 600 g iztīrītu Baltijas siļķu
1 tējk. sāls
1/2 tējk. balto piparu
100 ml sarīvētu mārrutku
300 ml smalki sagrieztu puravu
300 ml tomātu sulas
2 ēd. kar. tomātu biezeņa
2 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
Dekorēšanai
100 ml sakapātu pētersīļu
Siļķes noskalo un nosusina papīra dvielī.
Uzkaisa sāli un piparus siļķēm fileju pusē, tad panē to mārrutkos. Pārloka filejas uz pusēm un ievieto pannā vai seklā katliņā. Pārkaisa pāri puravus.
Tomātu sulu, tomātu biezeni un sīrupu samaisa kopā un pārlej pāri siļķēm. Uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes.
Pārkaisa pētersīļus un pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai svaigiem dārzeņiem, vai salātiem. Var pasniegt arī kā auksto uzkodu.
Šo recepti sastādīja