Sastāvdaļas
1 kg veselu vai 600 g iztīrītu Baltijas siļķu
200 ml netrekna skābā krējuma
2 ēd. kar. rupjgraudu sinepju (course-grain mustard)
1 ēd. kar. Dižonas sinepju
1 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
1 olas dzeltenums
100 ml rudzu miltu
2 tējk. Dansukker niedru cukura „Demerara”
1 tējk. sāls
Dāsna šķipsna balto piparu
Instrukcijas
Siļķes noskalo un nosusina papīra dvielī.
Krējumu, sinepes un sīrupu samaisa kopā. Siļķes liek maisījumā – marinādei ir pilnībā jāpārklāj siļķes – un ievieto ledusskapī uz 2-3 stundām. Pēc tam siļķes izņem no marinādes un saspiež pa divām kopā.
Rudzu miltus samaisa ar sāli un pipariem. Siļķes apviļā miltos un cep uz pannas taukvielās, līdz tās iegūst zeltaini brūnu toni.
Svaigi ceptās siļķes pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai ar rupjmaizes šķēli, vai arī liek pa vidu hamburgera maizītei, pievienojot svaigu salātlapu un karoti skāba krējuma.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.