Siļķes sinepju marinādē

4 porcijas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

1 kg veselu vai 600 g iztīrītu Baltijas siļķu 
200 ml netrekna skābā krējuma 
2 ēd. kar. rupjgraudu sinepju (course-grain mustard) 
1 ēd. kar. Dižonas sinepju
1 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa 
1 olas dzeltenums 
100 ml rudzu miltu 
2 tējk. Dansukker niedru cukura „Demerara” 
1 tējk. sāls 
Dāsna šķipsna balto piparu 

Instrukcijas

Siļķes noskalo un nosusina papīra dvielī.

Krējumu, sinepes un sīrupu samaisa kopā. Siļķes liek maisījumā – marinādei ir pilnībā jāpārklāj siļķes – un ievieto ledusskapī uz 2-3 stundām. Pēc tam siļķes izņem no marinādes un saspiež pa divām kopā.

Rudzu miltus samaisa ar sāli un pipariem. Siļķes apviļā miltos un cep uz pannas taukvielās, līdz tās iegūst zeltaini brūnu toni.

Svaigi ceptās siļķes pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai ar rupjmaizes šķēli, vai arī liek pa vidu hamburgera maizītei, pievienojot svaigu salātlapu un karoti skāba krējuma.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.