Sastāvdaļas
1 kg veselu vai 600 g iztīrītu Baltijas siļķu
200 ml netrekna skābā krējuma
2 ēd. kar. rupjgraudu sinepju (course-grain mustard)
1 ēd. kar. Dižonas sinepju
1 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
1 olas dzeltenums
100 ml rudzu miltu
2 tējk. Dansukker niedru cukura „Demerara”
1 tējk. sāls
Dāsna šķipsna balto piparu
Instrukcijas
Siļķes noskalo un nosusina papīra dvielī.
Krējumu, sinepes un sīrupu samaisa kopā. Siļķes liek maisījumā – marinādei ir pilnībā jāpārklāj siļķes – un ievieto ledusskapī uz 2-3 stundām. Pēc tam siļķes izņem no marinādes un saspiež pa divām kopā.
Rudzu miltus samaisa ar sāli un pipariem. Siļķes apviļā miltos un cep uz pannas taukvielās, līdz tās iegūst zeltaini brūnu toni.
Svaigi ceptās siļķes pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai ar rupjmaizes šķēli, vai arī liek pa vidu hamburgera maizītei, pievienojot svaigu salātlapu un karoti skāba krējuma.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.