1 kg veselu vai 600 g iztīrītu Baltijas siļķu
200 ml netrekna skābā krējuma
2 ēd. kar. rupjgraudu sinepju (course-grain mustard)
1 ēd. kar. Dižonas sinepju
1 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
1 olas dzeltenums
100 ml rudzu miltu
2 tējk. Dansukker niedru cukura „Demerara”
1 tējk. sāls
Dāsna šķipsna balto piparu
Siļķes noskalo un nosusina papīra dvielī.
Krējumu, sinepes un sīrupu samaisa kopā. Siļķes liek maisījumā – marinādei ir pilnībā jāpārklāj siļķes – un ievieto ledusskapī uz 2-3 stundām. Pēc tam siļķes izņem no marinādes un saspiež pa divām kopā.
Rudzu miltus samaisa ar sāli un pipariem. Siļķes apviļā miltos un cep uz pannas taukvielās, līdz tās iegūst zeltaini brūnu toni.
Svaigi ceptās siļķes pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai ar rupjmaizes šķēli, vai arī liek pa vidu hamburgera maizītei, pievienojot svaigu salātlapu un karoti skāba krējuma.
Šo recepti sastādīja