Siļķes karija mērcē - Receptes

Siļķes karija mērcē

4 porcijas
Cepta siļķe ir tradicionāls skandināvu ēdiens, kas gana piemērots arī mūsu platuma grādos.
Siļķes karija mērcē
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

1 kg veselu vai 600 g iztīrītu Baltijas siļķu 
1 tējk. sāls 
1/2 tējk. balto piparu 
2-3 ēd. kar. karija pulvera 
200 ml saldā krējuma 
1 ēd. kar. Dansukker Farīna cukura

Dekorēšanai 
Pētersīļi 

Siļķes noskalo un nosusina papīra dvielī. Apkaisa ar sāli un pipariem.

Ietauko cepešpannu. Siļķu filejas pārloka uz pusēm, sarullē un liek cepešpannā. Pārkaisa karija pulveri, apsmidzina ar saldo krējumu. Pārkaisa Farīna cukuru. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 200°C apmēram 20 minūtes.

Pārkaisa pētersīļus un pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai svaigiem dārzeņiem, vai salātiem. Var pasniegt arī kā auksto uzkodu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;