Sastāvdaļas
1 laima auglis
puse citrona sulas
200 g sālītes siļķes
50 ml etiķa 12%
150 ml ūdens
85 g Dansukker ekoloģiskā cukura
2 g melno piparu graudu
2 g rozā piparu
2 g fenheļa sēklu
apmēram 1/2 svaiga pētersīļa buntītes
apmēram 1/2 svaiga bazilika buntītes
Instrukcijas
Laimu nomizo un izfilē, sagriež šķēlītes un kārto bļodā kopā ar siļķes gabaliņiem un citrona sulu. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz 24 stundām vēsumā.
Ūdeni kopā ar etiķi un cukuru uzvāra, pievieno pārējās garšvielas un atdzesē.
Marinēto siļķi kopā ar laima šķēlītēm nokāš un kārto tīrā stikla burkā. Pārlej ar atdzesēto marinādi, aizvāko un uzglabā ledusskapī. Izlietojams 1-2 nedēļu laikā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.