Siļķe citronos

Šī mājās gatavotā siļķe citronu marinādē lieliski iederēsies Lieldienu ēdienkartē un būs garšīga kopā ar kraukšķīgu tostermaizi.

1 burciņa

PT25M

30 minūtes

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

1 laima auglis
puse citrona sulas
200 g sālītes siļķes
50 ml etiķa 12%
150 ml ūdens
85 g Dansukker ekoloģiskā cukura
2 g melno piparu graudu
2 g rozā piparu
2 g fenheļa sēklu
apmēram 1/2 svaiga pētersīļa buntītes
apmēram 1/2 svaiga bazilika buntītes

Instrukcijas

Laimu nomizo un izfilē, sagriež šķēlītes un kārto bļodā kopā ar siļķes gabaliņiem un citrona sulu. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz 24 stundām vēsumā.

Ūdeni kopā ar etiķi un cukuru uzvāra, pievieno pārējās garšvielas un atdzesē.

Marinēto siļķi kopā ar laima šķēlītēm nokāš un kārto tīrā stikla burkā. Pārlej ar atdzesēto marinādi, aizvāko un uzglabā ledusskapī. Izlietojams 1-2 nedēļu laikā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.