Siera salāti ar safrāna mērci

4 porcijas
Siera salāti ar safrāna mērci
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

200-300 g biešu lapiņu
200-300 g zaļo salātu
3-4 svaigas vīģes
200 g gabaliņos sakapāta Fetas siera
200 g sasmalcināta pūdētā siera

Mērcei
1 ēd. kar. silta ūdens
½ g safrāna
3 ēd. kar. eļļas
1 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa

Kārtīgi noskalo biešu lapiņas un zaļos salātus, ļauj ūdenim notecēt. Sadala salātus 4 bļodiņās. Noskalo vīģes un sagriež tās, veidojot laiviņu formas. Ieliek bļodiņās. Uz salātiem uzber abu šķirņu sierus. Nelielā traukā samaisa safrānu ar siltu ūdeni un ļauj ievilkties 5 minūtes. Pievieno eļļu un sīrupu un kārtīgi samaisa. Pārlej mērci salātiem. Pasniedz ar maizi.

Šo recepti sastādīja

Dansukker