Siera salāti ar safrāna mērci

4 porcijas

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

200-300 g biešu lapiņu
200-300 g zaļo salātu
3-4 svaigas vīģes
200 g gabaliņos sakapāta Fetas siera
200 g sasmalcināta pūdētā siera

Mērcei
1 ēd. kar. silta ūdens
½ g safrāna
3 ēd. kar. eļļas
1 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa

Instrukcijas

Kārtīgi noskalo biešu lapiņas un zaļos salātus, ļauj ūdenim notecēt. Sadala salātus 4 bļodiņās. Noskalo vīģes un sagriež tās, veidojot laiviņu formas. Ieliek bļodiņās. Uz salātiem uzber abu šķirņu sierus. Nelielā traukā samaisa safrānu ar siltu ūdeni un ļauj ievilkties 5 minūtes. Pievieno eļļu un sīrupu un kārtīgi samaisa. Pārlej mērci salātiem. Pasniedz ar maizi.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.