Siera pīrāgs ar sīgu ikriem

Apm. 8 porc.

Atzīme (6 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas


Mīklai
125 g sviesta vai margarīna
180 g kviešu miltu
30 ml ūdens

Pildījumam
1 plānās šķēlītēs sagriezts puravs
15 g sviesta vai margarīna
12 g Dansukker baltā smalkā cukura
5 olas
250 ml krējuma, pēc vēlēšanās trekna vai liesāka
700 ml rīvēta nobriedušu sieru
5 g sāls
1 g melno piparu

Garnējumam
150 ml trekna skābā krējuma
100 g sīgas ikru (var izmantot citas zivs ikrus)
1 smalki sagriezts sarkanais sīpols
15 g smalki sagrieztu diļļu

Dekorēšanai
Kūpināts lasis
Citrona šķēlītes
Dilles

Instrukcijas

Samaisa mīklas sastāvdaļas un pagatavo mīklu. Ievieto mīklu ietaukotā pīrāgu formā (aptuveni 25 cm diametrā), izveidojot arī sānu maliņas.. Caurdursta ar dakšiņu un liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Liek cepties cepeškrāsns apakšējā daļā 225°C apmēram uz 10 minūtēm. Uz pannas izkausē sviestu vai margarīnu kopā ar cukuru un viegli apcep puravus. Saputo kopā olas ar krējumu, pievieno sieru un puravus. Pildījumu ielej mīklas pamatnē un cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 20 minūtes vai līdz brīdim, kad pildījums ir sacietējis. Sajauc krējumu, ikrus, sīpolu un dilles un pārlej maisījumu pāri siera pildījumam. Pēc izvēles dekorē ar kūpinātu lasi, citronu un dillēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.