Sastāvdaļas
Mīklai
125 g sviesta vai margarīna
180 g kviešu miltu
30 ml ūdens
Pildījumam
1 plānās šķēlītēs sagriezts puravs
15 g sviesta vai margarīna
12 g Dansukker baltā smalkā cukura
5 olas
250 ml krējuma, pēc vēlēšanās trekna vai liesāka
700 ml rīvēta nobriedušu sieru
5 g sāls
1 g melno piparu
Garnējumam
150 ml trekna skābā krējuma
100 g sīgas ikru (var izmantot citas zivs ikrus)
1 smalki sagriezts sarkanais sīpols
15 g smalki sagrieztu diļļu
Dekorēšanai
Kūpināts lasis
Citrona šķēlītes
Dilles
Instrukcijas
Samaisa mīklas sastāvdaļas un pagatavo mīklu. Ievieto mīklu ietaukotā pīrāgu formā (aptuveni 25 cm diametrā), izveidojot arī sānu maliņas.. Caurdursta ar dakšiņu un liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Liek cepties cepeškrāsns apakšējā daļā 225°C apmēram uz 10 minūtēm. Uz pannas izkausē sviestu vai margarīnu kopā ar cukuru un viegli apcep puravus. Saputo kopā olas ar krējumu, pievieno sieru un puravus. Pildījumu ielej mīklas pamatnē un cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 20 minūtes vai līdz brīdim, kad pildījums ir sacietējis. Sajauc krējumu, ikrus, sīpolu un dilles un pārlej maisījumu pāri siera pildījumam. Pēc izvēles dekorē ar kūpinātu lasi, citronu un dillēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.