Siera kūkas saldējums ar kazenēm

Siera kūkas saldējums ar kazenēm
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

250 ml saldā krējuma
250 ml piena
100 ml Dansukker glikozes sīrupa
100 ml Dansukker baltā cukurbiešu cukura
2 tsp Dansukker vaniļas cukura
5 olu dzeltenumi
2 ēdamkar. cukura

Kazeņu krēmam
100 g saldētu kazeņu
50 ml Dansukker želejas cukura „Multi”
200 g svaigā siera

Saldo krējumu ar pienu, glikozes sīrupu, vaniļas cukuru un balto cukuru katliņā uzvāra un noņem no plīts. Olu dzeltenumus ar divām ēdamkarotēm cukura bļodiņā saputo, un, nepārtraukti putojot, pielej klāt krēma maisījumam. Maisījumu karsē, līdz tas ir sabiezējis (aptuveni 82 °C temperatūrā). Nedrīkst pieļaut uzvārīšanos, lai olas nesarecētu. Maisījumam ļauj atdzist un lej saldējuma mašīnā.
Kazenes kopā ar cukuru uzvāra un turpina vārīt vēl 3-10 minūtes. Atdzesē un samaisa kopā ar svaigo sieru.

Kad saldējums ir gandrīz gatavs, uzmanīgi iecilā kazeņu krēmu. Uzglabā saldētavā. Pirms pasniegšanas apmēram 20 minūtes ļauj „atelpoties” istabas temperatūrā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker