Siera kūkas saldējums ar kazenēm

Mājās gatavots saldējums ir īpaša delikatese. To ir vienkārši pagatavot, atvēlot pietiekami laika sasalšanai. Saldējuma maigo, zīdaino struktūru nodrošina dzirdais invertētais vai arī glikozes sīrups - tas novērš ledus kristālu veidošanos, tādēļ saldējums nesasalst ciets, bet gan saglabā krēmīgu, smalku konsistenci.

Atzīme (7 gab)

Sastāvdaļas

250 ml saldā krējuma
250 ml piena
100 ml Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
100 ml Dansukker baltā cukurbiešu cukura
2 tējkar. vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
5 olu dzeltenumi
2 ēdamkar. cukura

Kazeņu krēmam
100 g saldētu vai svaigu kazeņu
50 ml Dansukker želejas cukura „Multi”
200 g svaigā siera

Instrukcijas

Saldo krējumu ar pienu, sīrupu, vaniļas cukuru un balto cukuru katliņā uzvāra un noņem no plīts. Olu dzeltenumus un divas ēdamkarotes cukura bļodiņā saputo, un, nepārtraucot putošanu, pielej klāt karstajam krējuma maisījumam. Maisījumu karsē, līdz tas ir sabiezējis (aptuveni 82 °C temperatūrā). Nedrīkst pieļaut uzvārīšanos, lai olas nesarecētu. Maisījumam ļauj atdzist un lej saldējuma mašīnā. Ja tā nav pieejama, saldējumu novieto saldētavā uz piecām stundām, ik pa laikam apmaisot, lai nodrošinātu vienmērīgu sasalšanu.
Kazenes kopā ar cukuru apvāra 3-10 minūtes. Atdzesē un samaisa kopā ar svaigo sieru.

Kad saldējums ir gandrīz gatavs (sabiezējis), tajā uzmanīgi iecilā kazeņu krēmu. Uzglabā saldētavā. Pirms pasniegšanas apmēram 20 minūtes ļauj atlaisties istabas temperatūrā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Cepam ar citroniem un apelsīniem

Apelsīni un citroni saistās ar ziemu un ļoti labi noder konditorejas izstrādājumu gatavošanā. Citrusaugļi ir atsvaidzinoši, nedaudz skābeni un labi kombinējas ar citām garšām, piemēram, šokolādes un karameles garšu.

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ziemas izbraucieni

Šeit mēs esam apkopojuši receptes dažādiem gardumiem, kurus varēsiet ērti paņemt līdzi termosā vai mugursomā, kad dosieties izbraucienos. Atpūtas brīdī sasildieties ar gardu zupu vai karstu dzērienu, bet pie kafijas vai sulas piekodiet gardu našķi.