Siera kūka ar ogām

8-10 porcijas

Atzīme (5 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

15 gab. vidēji saldu cepumu
75 g sviesta vai margarīna

Pildījumam
200 ml biezpiena
200 ml skāba krējuma 30%
100 g Dansukker želejas cukura „Multi”

Garnējumam
250 g svaigu vai saldētu ogu, piemēram, avenes
400 ml ogu sulas bez cukura, vislabāk – no tādām pašām ogām, kādas izvēlētas izmanot
200 g Dansukker želejas cukura „Multi”

Instrukcijas

Cepumus sadrupina. Izkausē sviestu / margarīnu, pārlej cepumu drupatām un kārtīgi samaisa. Masu izklāj kūkas veidnē ar malām. 100 ml skābā krējuma iemaisa želejas cukuru un vāra 30 sekundes. Pievieno atlikušo krējumu un caur sietu izberztu biezpienu. Kārtīgi izmaisa. Masu klāj veidnē virs cepumiem. Atdzesē. Kūku dekorē ar ogām. Lielas ogas, piemēram, zemenes, jāsagriež mazākos gabaliņos. Ogu sulu un želejas cukuru sajauc un vāra 30 sekundes. Noņem no plīts un ļauj atdzist. Noklāj ogas ar želeju. Līdz pasniegšanai kūku atdzesē ledusskapī.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.