Pistāciju pamatne
Mango krēms
Siera kūkas pildījums
Citrona glazūra
Pistāciju pamatni un mango krēmu pagatavo dienu iepriekš. Sāk ar pistāciju pamatni.
Noregulē cepeškrāsni uz 175 °C ventilatora režīmā.
Olas baltumus kopā ar cukuru sakuļ stingrās putās. Pistācijas smalki sakapā un samaisa ar mandeļu miltiem un pūdercukuru.
Riekstu maisījumu uzmanīgi iecilā olu putās un kārtīgi izmaisa. Apaļu kūkas formu 18 cm diametrā ietauko un piepilda ar mīklas masu. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Atdzesē.
Sagatavo mango krēmu. Mango masu liek katliņā ar biezu pamatni, samaisa ar olām un ievārījuma cukuru un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz masa sabiezējusi. Pa mazam gabaliņam, turpinot maisīt, pievieno sviestu.
Katliņu noņem no plīts. Mango masu izberž caur sietu. Masu atdzesē, ielej 18 cm diametra formā un novieto saldētavā līdz nākamai dienai.
Sagatavo siera kūku. Olas dzeltenumus, pūdercukuru un dzidro sīrupu bļodā samaisa. Pievieno citrona miziņu un sulu, krēmsieru un krējumu, un visu sakuļ vijīgā masā. Saldo krējumu saputo putukrējumā un iecilā kopā ar pārējo siera masu.
Pistācijas pamatni novieto kūkas formas centrā (kūkas forma vai formas gredzens 20 cm diametrā). Mango krēmu izņem no formas un novieto virs pamatnes. Ja izmantojat kūkas formas gredzenu bez pamatnes, tad paklājiet tam apakšā un gar iekšmalām pārtikas plēvi, lai kūka vieglāk turētos kopā.
Siera kūkas pildījumu pārlej tā, lai pamatnes un pildījuma virspuse un sāni būtu pārklāti ar siera masu. Novieto saldētavā vismaz uz 3 stundām.
Sagatavo citrona glazūru. Citrona sulu, marakujas sulu un želejas cukuru katliņā uzvāra un nedaudz atdzesē. Siera kūku izņem no saldētavas, pārklāj ar citrona glazūru un novieto atpakaļ saldētavā uz apmēram vienu stundu.
Pirms pasniegšanas kūku izņem no saldētavas, noņem kūkas formu un pārtikas plēvi, un mazliet atlaidina 10-15 minūtes istabas temperatūrā.
Šo recepti sastādīja