Sastāvdaļas
Pistāciju pamatne
2 olu baltumi jeb 50 g
25 g Dansukker smalkā cukura
30 g pistāciju
25 g maltu mandeļu
1 šķipsna sāls
60 g Dansukker baltā pūdercukura
Mango krēms
250 g mango masas
2 olas
180 g Dansukker Ievārījuma cukura
25 g sviesta
Siera kūkas pildījums
3 olas dzeltenumi
120 g Dansukker baltā pūdercukura
40 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1/2 citrona miziņas, rīvēta
30 g citrona sula
200 g krēmsiera
100 g trekna krējuma 34%
300 ml saldā krējuma
Citrona glazūra
100 ml citrona sula
1 marakujas auglis
190 g Dansukker želejas cukura Multi
Instrukcijas
Pistāciju pamatni un mango krēmu pagatavo dienu iepriekš. Sāk ar pistāciju pamatni.
Noregulē cepeškrāsni uz 175 °C ventilatora režīmā.
Olas baltumus kopā ar cukuru sakuļ stingrās putās. Pistācijas smalki sakapā un samaisa ar mandeļu miltiem un pūdercukuru.
Riekstu maisījumu uzmanīgi iecilā olu putās un kārtīgi izmaisa. Apaļu kūkas formu 18 cm diametrā ietauko un piepilda ar mīklas masu. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Atdzesē.
Sagatavo mango krēmu. Mango masu liek katliņā ar biezu pamatni, samaisa ar olām un ievārījuma cukuru un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz masa sabiezējusi. Pa mazam gabaliņam, turpinot maisīt, pievieno sviestu.
Katliņu noņem no plīts. Mango masu izberž caur sietu. Masu atdzesē, ielej 18 cm diametra formā un novieto saldētavā līdz nākamai dienai.
Sagatavo siera kūku. Olas dzeltenumus, pūdercukuru un dzidro sīrupu bļodā samaisa. Pievieno citrona miziņu un sulu, krēmsieru un krējumu, un visu sakuļ vijīgā masā. Saldo krējumu saputo putukrējumā un iecilā kopā ar pārējo siera masu.
Pistācijas pamatni novieto kūkas formas centrā (kūkas forma vai formas gredzens 20 cm diametrā). Mango krēmu izņem no formas un novieto virs pamatnes. Ja izmantojat kūkas formas gredzenu bez pamatnes, tad paklājiet tam apakšā un gar iekšmalām pārtikas plēvi, lai kūka vieglāk turētos kopā.
Siera kūkas pildījumu pārlej tā, lai pamatnes un pildījuma virspuse un sāni būtu pārklāti ar siera masu. Novieto saldētavā vismaz uz 3 stundām.
Sagatavo citrona glazūru. Citrona sulu, marakujas sulu un želejas cukuru katliņā uzvāra un nedaudz atdzesē. Siera kūku izņem no saldētavas, pārklāj ar citrona glazūru un novieto atpakaļ saldētavā uz apmēram vienu stundu.
Pirms pasniegšanas kūku izņem no saldētavas, noņem kūkas formu un pārtikas plēvi, un mazliet atlaidina 10-15 minūtes istabas temperatūrā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.