Siera kūka ar mango krēmu

Bagātīga siera kūka ar mango krēmu un pistāciju pamatni. Palutiniet sevi ar šo gardumu - mīksti kraukšķīgo pistāciju cepumu pamatni, kas pārklāta krēmīgu mango un bagātīgo siera pildījumu.

10 gabaliņi

1,5 stundas + 5 stundas ledusskapī

Atzīme (5 gab)

Sastāvdaļas

Pistāciju pamatne
2 olu baltumi jeb 50 g
25 g Dansukker smalkā cukura
30 g pistāciju
25 g maltu mandeļu
1 šķipsna sāls
60 g Dansukker baltā pūdercukura

Mango krēms
250 g mango masas
2 olas
180 g Dansukker Ievārījuma cukura
25 g sviesta

Siera kūkas pildījums
3 olas dzeltenumi
120 g Dansukker baltā pūdercukura
40 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1/2 citrona miziņas, rīvēta
30 g citrona sula
200 g krēmsiera
100 g trekna krējuma 34%
300 ml saldā krējuma

Citrona glazūra
100 ml citrona sula
1 marakujas auglis
190 g Dansukker želejas cukura Multi

Instrukcijas

Pistāciju pamatni un mango krēmu pagatavo dienu iepriekš. Sāk ar pistāciju pamatni.

Noregulē cepeškrāsni uz 175 °C ventilatora režīmā.

Olas baltumus kopā ar cukuru sakuļ stingrās putās. Pistācijas smalki sakapā un samaisa ar mandeļu miltiem un pūdercukuru.

Riekstu maisījumu uzmanīgi iecilā olu putās un kārtīgi izmaisa. Apaļu kūkas formu 18 cm diametrā ietauko un piepilda ar mīklas masu. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Atdzesē.

Sagatavo mango krēmu. Mango masu liek katliņā ar biezu pamatni, samaisa ar olām un ievārījuma cukuru un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz masa sabiezējusi. Pa mazam gabaliņam, turpinot maisīt, pievieno sviestu.

Katliņu noņem no plīts. Mango masu izberž caur sietu. Masu atdzesē, ielej 18 cm diametra formā un novieto saldētavā līdz nākamai dienai.

Sagatavo siera kūku. Olas dzeltenumus, pūdercukuru un dzidro sīrupu bļodā samaisa. Pievieno citrona miziņu un sulu, krēmsieru un krējumu, un visu sakuļ vijīgā masā. Saldo krējumu saputo putukrējumā un iecilā kopā ar pārējo siera masu.

Pistācijas pamatni novieto kūkas formas centrā (kūkas forma vai formas gredzens 20 cm diametrā). Mango krēmu izņem no formas un novieto virs pamatnes. Ja izmantojat kūkas formas gredzenu bez pamatnes, tad paklājiet tam apakšā un gar iekšmalām pārtikas plēvi, lai kūka vieglāk turētos kopā.

Siera kūkas pildījumu pārlej tā, lai pamatnes un pildījuma virspuse un sāni būtu pārklāti ar siera masu. Novieto saldētavā vismaz uz 3 stundām.

Sagatavo citrona glazūru. Citrona sulu, marakujas sulu un želejas cukuru katliņā uzvāra un nedaudz atdzesē. Siera kūku izņem no saldētavas, pārklāj ar citrona glazūru un novieto atpakaļ saldētavā uz apmēram vienu stundu.

Pirms pasniegšanas kūku izņem no saldētavas, noņem kūkas formu un pārtikas plēvi, un mazliet atlaidina 10-15 minūtes istabas temperatūrā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Acu trifeles

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Marinēti ķirbji ar cidoniju sīrupu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Bumbieru kūka ar rozmarīnu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.