Sgroppino

Itāļu citronu sorbeta dzēriens. Molto bene kā dzirkstošs beigu pieskāriens bagātīgai maltītei. Piemērots ikvienai ballītei.

8 glāzes

PT40M

40 min + 5 stundas saldētavā

Atzīme (6 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Citronu sorbetam
210 g Dansukker baltā cukura
70 g Dansukker glikozes vai Dzidrā sīrupa
150 ml ūdens
rīvēta miziņa no 2 citroniem
300 ml svaigi spiestas citronu sulas (apmēram 5 citroni)
1 olas baltums

Dzērienam
dzirkstošais vīns vai bezalkoholiskais gāzētais dzēriens

Instrukcijas

Katliņā samaisa cukuru, sīrupu, ūdeni, viena citrona rīvētu miziņu un uzvāra. Vāra apmēram 5 minūtes. Izkāš caur sietiņu un atdzesē.

No citroniem  izspiež sulu un ielej to sīrupā. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā sīrupā.

Maisījumu sastrādā saldējuma mašīnā vai arī novieto saldētavā 5 stundas, laiku pa laikam apmaisot.
Sorbetu kārto 8 glāzēs, pārlej ar dzirkstošo vīnu un nekavējoties pasniedz.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.