Sgroppino

Itāļu citronu sorbeta dzēriens. Molto bene kā dzirkstošs beigu pieskāriens bagātīgai maltītei. Piemērots ikvienai ballītei.

8 glāzes

PT40M

40 min + 5 stundas saldētavā

Atzīme (6 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Citronu sorbetam
210 g Dansukker baltā cukura
70 g Dansukker glikozes vai Dzidrā sīrupa
150 ml ūdens
rīvēta miziņa no 2 citroniem
300 ml svaigi spiestas citronu sulas (apmēram 5 citroni)
1 olas baltums

Dzērienam
dzirkstošais vīns vai bezalkoholiskais gāzētais dzēriens

Instrukcijas

Katliņā samaisa cukuru, sīrupu, ūdeni, viena citrona rīvētu miziņu un uzvāra. Vāra apmēram 5 minūtes. Izkāš caur sietiņu un atdzesē.

No citroniem  izspiež sulu un ielej to sīrupā. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā sīrupā.

Maisījumu sastrādā saldējuma mašīnā vai arī novieto saldētavā 5 stundas, laiku pa laikam apmaisot.
Sorbetu kārto 8 glāzēs, pārlej ar dzirkstošo vīnu un nekavējoties pasniedz.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.