Sastāvdaļas
Citronu sorbetam
210 g Dansukker baltā cukura
70 g Dansukker glikozes vai Dzidrā sīrupa
150 ml ūdens
rīvēta miziņa no 2 citroniem
300 ml svaigi spiestas citronu sulas (apmēram 5 citroni)
1 olas baltums
Dzērienam
dzirkstošais vīns vai bezalkoholiskais gāzētais dzēriens
Instrukcijas
Katliņā samaisa cukuru, sīrupu, ūdeni, viena citrona rīvētu miziņu un uzvāra. Vāra apmēram 5 minūtes. Izkāš caur sietiņu un atdzesē.
No citroniem izspiež sulu un ielej to sīrupā. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā sīrupā.
Maisījumu sastrādā saldējuma mašīnā vai arī novieto saldētavā 5 stundas, laiku pa laikam apmaisot.
Sorbetu kārto 8 glāzēs, pārlej ar dzirkstošo vīnu un nekavējoties pasniedz.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.