Sendviču cepumi

Sendviču cepumi ir labākais no divām pasaulēm vienlaikus - nav jāizvēlas starp kūku un saldējumu, ja var abus uzreiz. Šie sendviču cepumi ir perfekti atpūtas pauzītei saulē.

12 gab.

PT1H

90 minūtes + 5 stundas

Atzīme (36 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Vaniļas saldējums
130-170 g Dansukker baltā cukurniedru cukura
1 tējkar. vaniļas cukura ar dabisko vaniļu 
300 ml piena
400 ml saldā krējuma
280 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa

Cepumi
60 g mandeļu
60 g lazdu riekstu
100 g tumšās šokolādes
230 g sviesta istabas temperatūrā
260 g Dansukker Farīna cukura
1 tējkar. vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 ola
330 g kviešu miltu
1,5 tējkar. pārtikas sodas

Instrukcijas

Vispirms pagatavo saldējumu. Olu dzeltenumus ar balto un vaniļas cukuru sakuļ.

Katliņā uzvāra pienu ar saldo krējumu un cukura sīrupu.

Lēnām, tievā strūkliņā karsto pienu lej olu maisījumā, nepārtraukti kuļot. Atdzesē.

Masu lej garenā formā un liek saldētavā. Ik pa laikam apmaisot, saldē apmēram 5 stundas.

Sagatavo cepumus. Cepeškrāsni noregulē uz 190 °C.

Mandeles, lazdu riekstus un šokolādi sasmalcina.

Sviestu ar farīna un vaniļas cukuru  sakuļ. Pievieno olu.

Visas sausās sastāvdaļas samaisa un pievieno mīklai. Iemaisa arī riekstus un šokolādi.

No mīklas veido mazas bumbiņas, kuras izveltnē plakanas. Kārto uz cepampapīra un mazliet piespiež. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 8 minūtes. Atdzesē.

Saldējumu izņem no formas, sagriež šķēlēs, iespiež katru gabaliņu starp diviem cepumiem un vēlreiz novieto saldētavā uz 2-3 stundām. Arī pāri palikušos cepumus sasaldē un izmanto vasaras atspirdzinājumam.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.