Sastāvdaļas
Vaniļas saldējums
130-170 g Dansukker baltā cukurniedru cukura
1 tējkar. vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
300 ml piena
400 ml saldā krējuma
280 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
Cepumi
60 g mandeļu
60 g lazdu riekstu
100 g tumšās šokolādes
230 g sviesta istabas temperatūrā
260 g Dansukker Farīna cukura
1 tējkar. vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 ola
330 g kviešu miltu
1,5 tējkar. pārtikas sodas
Instrukcijas
Vispirms pagatavo saldējumu. Olu dzeltenumus ar balto un vaniļas cukuru sakuļ.
Katliņā uzvāra pienu ar saldo krējumu un cukura sīrupu.
Lēnām, tievā strūkliņā karsto pienu lej olu maisījumā, nepārtraukti kuļot. Atdzesē.
Masu lej garenā formā un liek saldētavā. Ik pa laikam apmaisot, saldē apmēram 5 stundas.
Sagatavo cepumus. Cepeškrāsni noregulē uz 190 °C.
Mandeles, lazdu riekstus un šokolādi sasmalcina.
Sviestu ar farīna un vaniļas cukuru sakuļ. Pievieno olu.
Visas sausās sastāvdaļas samaisa un pievieno mīklai. Iemaisa arī riekstus un šokolādi.
No mīklas veido mazas bumbiņas, kuras izveltnē plakanas. Kārto uz cepampapīra un mazliet piespiež. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 8 minūtes. Atdzesē.
Saldējumu izņem no formas, sagriež šķēlēs, iespiež katru gabaliņu starp diviem cepumiem un vēlreiz novieto saldētavā uz 2-3 stundām. Arī pāri palikušos cepumus sasaldē un izmanto vasaras atspirdzinājumam.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.