Vaniļas saldējums
Cepumi
Vispirms pagatavo saldējumu. Olu dzeltenumus ar balto un vaniļas cukuru sakuļ.
Katliņā uzvāra pienu ar saldo krējumu un cukura sīrupu.
Lēnām, tievā strūkliņā karsto pienu lej olu maisījumā, nepārtraukti kuļot. Atdzesē.
Masu lej garenā formā un liek saldētavā. Ik pa laikam apmaisot, saldē apmēram 5 stundas.
Sagatavo cepumus. Cepeškrāsni noregulē uz 190°C.
Mandeles, lazdu riekstus un šokolādi sasmalcina.
Sviestu ar farīna un vaniļas cukuru sakuļ. Pievieno olu.
Visas sausās sastāvdaļas samaisa un pievieno mīklai. Iemaisa arī riekstus un šokolādi.
No mīklas veido mazas bumbiņas, kuras izveltnē plakanas. Kārto uz cepampapīra un mazliet piespiež. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 8 minūtes. Atdzesē.
Saldējumu izņem no formas, sagriež šķēlēs, iespiež katru gabaliņu starp diviem cepumiem un vēlreiz novieto saldētavā uz 2-3 stundām. Arī pāri palikušos cepumus sasaldē un izmanto vasaras atspirdzinājumam.
Šo recepti sastādīja