Semifredo ar aveņu un pistāciju pildījumu

Itāļu saldējums semifredo ir maigāks un gaisīgāks, nekā klasiskais saldējums. Tā pagatavošanai nav nepieciešama saldējuma mašīna.

10 porcijas

PT40M

40 minūtes + 5 saldētavā

Atzīme (44 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Aveņu pildījums
250 g aveņu 
85 g Dansukker Ievārījuma cukura 
70 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
Sula no puses citrona

Semifredo
5 olas dzeltenumi
2 olu baltumi 
150 g krēmsiera
85 g Dansukker baltā cukura
10 g vaniļas cukura
300 ml saldā krējuma

Karamelizēti pistāciju rieksti
30 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
15 g Dansukker niedru cukura
4 g sāls
100 g nesālītu izlobītu pistāciju

Instrukcijas

Avenes uzkasē, pievieno ievārījuma cukuru, sīrupu un citrona sulu. Masu izberž caur sietu, lai atbrīvotos no kauliņiem. Atdzesē. 

Divu litru tilpuma formu izklāj ar pārtikas plēvi. 
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. 
Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar krēmsieru, cukuru un vaniļas cukuru.  
Atsevišķā bļodā stingrās putās sakuļ olu baltumus. 
Atsevišķi saputo arī putukrējumu. 
Olu dzeltenumos vispirms uzmanīgi iecilā putukrējumu un tad – olbaltuma putas.
Saldējuma masā ielej aveņu biezeni un ar karoti vieglītēm izmaisa, veidojot “marmora” zīmējumu. Novieto saldētavā uz 5 stundām. 

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C temperatūru. Sīrupu, cukuru un sāli uzkarsē, ieber tajā pistācijas. Masu lej uz cepampapīra un apgrauzdē cepeškrāsnī 12–15 minūtes, pāris reizes apmaisot. Kad atdzisis, sadrupina. 

Saldējumu izņem no saldētavas 15 minūtes pirms pasniegšanas un pārkaisa ar svaigām avenēm un grauzdētiem pistāciju riekstiem.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.