Sastāvdaļas
Aveņu pildījums
250 g aveņu
85 g Dansukker Ievārījuma cukura
70 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
Sula no puses citrona
Semifredo
5 olas dzeltenumi
2 olu baltumi
150 g krēmsiera
85 g Dansukker baltā cukura
10 g vaniļas cukura
300 ml saldā krējuma
Karamelizēti pistāciju rieksti
30 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
15 g Dansukker niedru cukura
4 g sāls
100 g nesālītu izlobītu pistāciju
Instrukcijas
Avenes uzkasē, pievieno ievārījuma cukuru, sīrupu un citrona sulu. Masu izberž caur sietu, lai atbrīvotos no kauliņiem. Atdzesē.
Divu litru tilpuma formu izklāj ar pārtikas plēvi.
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar krēmsieru, cukuru un vaniļas cukuru.
Atsevišķā bļodā stingrās putās sakuļ olu baltumus.
Atsevišķi saputo arī putukrējumu.
Olu dzeltenumos vispirms uzmanīgi iecilā putukrējumu un tad – olbaltuma putas.
Saldējuma masā ielej aveņu biezeni un ar karoti vieglītēm izmaisa, veidojot “marmora” zīmējumu. Novieto saldētavā uz 5 stundām.
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C temperatūru. Sīrupu, cukuru un sāli uzkarsē, ieber tajā pistācijas. Masu lej uz cepampapīra un apgrauzdē cepeškrāsnī 12–15 minūtes, pāris reizes apmaisot. Kad atdzisis, sadrupina.
Saldējumu izņem no saldētavas 15 minūtes pirms pasniegšanas un pārkaisa ar svaigām avenēm un grauzdētiem pistāciju riekstiem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.