Semifredo ar aveņu un pistāciju pildījumu

Itāļu saldējums semifredo ir maigāks un gaisīgāks, nekā klasiskais saldējums. Tā pagatavošanai nav nepieciešama saldējuma mašīna.

10 porcijas

PT40M

40 minūtes + 5 saldētavā

Atzīme (49 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Aveņu pildījums
250 g aveņu 
85 g Dansukker Ievārījuma cukura 
70 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
Sula no puses citrona

Semifredo
5 olas dzeltenumi
2 olu baltumi 
150 g krēmsiera
85 g Dansukker baltā cukura
10 g vaniļas cukura
300 ml saldā krējuma

Karamelizēti pistāciju rieksti
30 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
15 g Dansukker niedru cukura
4 g sāls
100 g nesālītu izlobītu pistāciju

Instrukcijas

Avenes uzkasē, pievieno ievārījuma cukuru, sīrupu un citrona sulu. Masu izberž caur sietu, lai atbrīvotos no kauliņiem. Atdzesē. 

Divu litru tilpuma formu izklāj ar pārtikas plēvi. 
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. 
Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar krēmsieru, cukuru un vaniļas cukuru.  
Atsevišķā bļodā stingrās putās sakuļ olu baltumus. 
Atsevišķi saputo arī putukrējumu. 
Olu dzeltenumos vispirms uzmanīgi iecilā putukrējumu un tad – olbaltuma putas.
Saldējuma masā ielej aveņu biezeni un ar karoti vieglītēm izmaisa, veidojot “marmora” zīmējumu. Novieto saldētavā uz 5 stundām. 

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C temperatūru. Sīrupu, cukuru un sāli uzkarsē, ieber tajā pistācijas. Masu lej uz cepampapīra un apgrauzdē cepeškrāsnī 12–15 minūtes, pāris reizes apmaisot. Kad atdzisis, sadrupina. 

Saldējumu izņem no saldētavas 15 minūtes pirms pasniegšanas un pārkaisa ar svaigām avenēm un grauzdētiem pistāciju riekstiem.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.