Saulgriežu sangria

1.5 litri 30 minūtes
Sangrija ir brīnišķīgs vasaras dzēriens, tomēr to var arī baudīt ziemā. Cienā ar Ziemassvētku sangriju kā aperatīvu Ziemassvētkos vai pusdienās. Pasniedz svinīgās glāzēs un pārkaisi ar cukuru vai maltu kanēli.
Saulgriežu sangria
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 2 apelsīnu sula (apmēram 200 ml)
  • 500 ml sarkanvīna
  • 500 ml karstvīna
  • 3 kanēļa standziņas
  • 3 ēdamkar. Dansukker tumšā Muscovado cukura
  • 2 apelsīni
  • 0,5 greipfrūta
  • 0,5 granātābola
  • 0,5 l minerālūdens
  • Ledus

Glāzes dekorēšanai

  • Apelsīns
  • 2 ēdamkar. Dansukker baltā cukurbiešu cukura
  • 1 ēdamkar. malta kanēļa

Apelsīna sulu izspiež un salej krūkā. Pievieno abus vīnus, kanēļa standziņas un muscovado cukuru. Noskalo un ar mizojamo nazīti nomizo citrusaugļus. Miziņas bļodā samaisa ar granātābola sēklām un atstāj uz 30 minūtēm.
Glāzes izdekorē, samitrinot glāžu maliņas ar apelsīna šķēlīti: uz šķīvīša sajauc balto cukuru un maltu kanēli; samitrināto glāzes maliņu iemērc cukurā, lai veidotos glīta maliņa.
Pirms pasniegšanas vīna krūzē ielej arī minerālūdeni un ledu. Sangriju salej glāzēs un pasniedz.

Šo recepti sastādīja

Dansukker