Saulespuķu sēklu karamele

Nedaudz sāls un grauzdētas saulespuķu sēklas karameļu konfektēm piešķir īpašu akcentu, bet dzidrais sīrups neļauj masai sacietēt, bet padara to mazliet staipīgu un zīdainu.

apmēram 70 gabali

PT40M

apmēram 40 minūtes

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

25 g saulespuķu sēklu
2 šķipsniņas sāls
190 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
280 g Dansukker Dzidrā sīrupa
200 ml putukrējuma
30 g sviesta

Instrukcijas

Saulespuķu sēklas apgrauzdē uz pannas. Pārkaisa ar sāli un noliek malā.

Katliņā ar biezu pamatni ber muskovado cukuru, dzidro sīrupu un saldo krējumu. Laiku pa laikam apmaisot, maisījumu uzkarsē līdz 124 °C vai, līdz, uzpilināts uz vēsas virsmas, maisījums sacietē.

Kad karamele gatava, pievieno sviestu un saulespuķu sēklas un maisa, līdz sviests izkusis. Karameļu maisījumu salej mazākās veidnēs un atstāj sastingt. Uzglabā istabas temperatūrā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.