Sastāvdaļas
25 g saulespuķu sēklu
2 šķipsniņas sāls
190 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
280 g Dansukker Dzidrā sīrupa
200 ml putukrējuma
30 g sviesta
Instrukcijas
Saulespuķu sēklas apgrauzdē uz pannas. Pārkaisa ar sāli un noliek malā.
Katliņā ar biezu pamatni ber muskovado cukuru, dzidro sīrupu un saldo krējumu. Laiku pa laikam apmaisot, maisījumu uzkarsē līdz 124 °C vai, līdz, uzpilināts uz vēsas virsmas, maisījums sacietē.
Kad karamele gatava, pievieno sviestu un saulespuķu sēklas un maisa, līdz sviests izkusis. Karameļu maisījumu salej mazākās veidnēs un atstāj sastingt. Uzglabā istabas temperatūrā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.