Sārtā princeses torte

Kādas gan būtu pasaku svinības, ja tajās nebūtu princeses tortes? Vai arī prinča tortes, ja vēlaties to tā nosaukt. Tad tā ir jāpārklāj nevis ar rozā, bet gan zila marcipāna kārtiņu. Un kronis – piemīlīga karaliskā galvassega citā krāsā.

Atzīme (12 gab)

Sastāvdaļas

Tortei
4 olas
200 ml Dansukker baltā smalkā cukura
100 ml miltu
100 ml kartupeļu cietes
2 tējk. cepamā pulvera
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Olu krēma pildījumam
200 ml piena
2 olu dzeltenumi
50 ml gaišā sīrupa
1 ēd. kar. kartupeļu cietes
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
450 ml saldā krējuma

Zemeņu ievārījums

Glazūrai
500 g marcipāna
300 ml Dansukker pūdercukura
50 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa

Marcipāna kronim
50 g zaļā marcipāna
Lejupielādē šablonu

Instrukcijas

Uzsilda cepeškrāsni līdz 175 °C. Ietauko apaļu tortes veidni (diametrs 22 cm) un izkaisi ar miltiem. Puto olas kopā ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga. Miltus un kartupeļu cieti sajauc ar cepamo pulveri un vaniļas cukuru un iejauc saputotajās olās. Masu ielej tortes veidnē.

Aptuveni 40 minūtes cep cepeškrāsns apakšējā daļā. Ļauj, lai kūkai veidnē dziest aptuveni 5 minūtes, tad izgāž to uz dēlīša. Nerūsējoša tērauda katliņā sajauc kopā visus ingredientus olu krēmam, izņemot vaniļas cukuru un krēmu. Uzvāra to, bieži maisot, līdz olu krēms sabiezē. Pievieno vaniļas cukuru. Ļauj masai atdzist.

Saputo saldo krējumu un iecilā aukstajā olu krēmā. Tortes pamatni sagriež trijās ripās. Uz divām kārtām uzklāj ievārījumu, tad uz katras ievārījuma kārtas uzklāj ceturtdaļu vaniļas olu krēma. Uzliek ripas citu uz citas, virspusē novietojot kārtu, uz kuras neko neliek. Atlikušo olu krēmu uzklāj uz virsējās kārtas, tā lielāko daļu uzklājot tortes centrā tā, lai uz tās veidotos kupols. Uzklāj olu krēmu arī uz malām.

Sajauc marcipānu, pūdercukuru un sīrupu. Starp divām pārtikas plēves loksnēm no marcipāna izveltnē plānu, apaļu plāti. Visu torti pārklāj ar marcipānu. Pārkaisa pūdercukuru un dekorē ar kronīšiem.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu šokolādes krēms Rocky Road

Lieldienu saldumi

Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.