Sastāvdaļas
Tortei
4 olas
200 ml Dansukker baltā smalkā cukura
100 ml miltu
100 ml kartupeļu cietes
2 tējk. cepamā pulvera
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Olu krēma pildījumam
200 ml piena
2 olu dzeltenumi
50 ml gaišā sīrupa
1 ēd. kar. kartupeļu cietes
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
450 ml saldā krējuma
Zemeņu ievārījums
Glazūrai
500 g marcipāna
300 ml Dansukker pūdercukura
50 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
Marcipāna kronim
50 g zaļā marcipāna
Lejupielādē šablonu
Instrukcijas
Uzsilda cepeškrāsni līdz 175 °C. Ietauko apaļu tortes veidni (diametrs 22 cm) un izkaisi ar miltiem. Puto olas kopā ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga. Miltus un kartupeļu cieti sajauc ar cepamo pulveri un vaniļas cukuru un iejauc saputotajās olās. Masu ielej tortes veidnē.
Aptuveni 40 minūtes cep cepeškrāsns apakšējā daļā. Ļauj, lai kūkai veidnē dziest aptuveni 5 minūtes, tad izgāž to uz dēlīša. Nerūsējoša tērauda katliņā sajauc kopā visus ingredientus olu krēmam, izņemot vaniļas cukuru un krēmu. Uzvāra to, bieži maisot, līdz olu krēms sabiezē. Pievieno vaniļas cukuru. Ļauj masai atdzist.
Saputo saldo krējumu un iecilā aukstajā olu krēmā. Tortes pamatni sagriež trijās ripās. Uz divām kārtām uzklāj ievārījumu, tad uz katras ievārījuma kārtas uzklāj ceturtdaļu vaniļas olu krēma. Uzliek ripas citu uz citas, virspusē novietojot kārtu, uz kuras neko neliek. Atlikušo olu krēmu uzklāj uz virsējās kārtas, tā lielāko daļu uzklājot tortes centrā tā, lai uz tās veidotos kupols. Uzklāj olu krēmu arī uz malām.
Sajauc marcipānu, pūdercukuru un sīrupu. Starp divām pārtikas plēves loksnēm no marcipāna izveltnē plānu, apaļu plāti. Visu torti pārklāj ar marcipānu. Pārkaisa pūdercukuru un dekorē ar kronīšiem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Ziemassvētku cepumi
Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.