Sārtā princeses torte

Kādas gan būtu pasaku svinības, ja tajās nebūtu princeses tortes? Vai arī prinča tortes, ja vēlaties to tā nosaukt. Tad tā ir jāpārklāj nevis ar rozā, bet gan zila marcipāna kārtiņu. Un kronis – piemīlīga karaliskā galvassega citā krāsā.

Atzīme (14 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Tortei
4 olas
200 ml Dansukker baltā smalkā cukura
100 ml miltu
100 ml kartupeļu cietes
2 tējk. cepamā pulvera
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Olu krēma pildījumam
200 ml piena
2 olu dzeltenumi
50 ml gaišā sīrupa
1 ēd. kar. kartupeļu cietes
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
450 ml saldā krējuma

Zemeņu ievārījums

Glazūrai
500 g marcipāna
300 ml Dansukker pūdercukura
50 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa

Marcipāna kronim
50 g zaļā marcipāna
Lejupielādē šablonu

Instrukcijas

Uzsilda cepeškrāsni līdz 175 °C. Ietauko apaļu tortes veidni (diametrs 22 cm) un izkaisi ar miltiem. Puto olas kopā ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga. Miltus un kartupeļu cieti sajauc ar cepamo pulveri un vaniļas cukuru un iejauc saputotajās olās. Masu ielej tortes veidnē.

Aptuveni 40 minūtes cep cepeškrāsns apakšējā daļā. Ļauj, lai kūkai veidnē dziest aptuveni 5 minūtes, tad izgāž to uz dēlīša. Nerūsējoša tērauda katliņā sajauc kopā visus ingredientus olu krēmam, izņemot vaniļas cukuru un krēmu. Uzvāra to, bieži maisot, līdz olu krēms sabiezē. Pievieno vaniļas cukuru. Ļauj masai atdzist.

Saputo saldo krējumu un iecilā aukstajā olu krēmā. Tortes pamatni sagriež trijās ripās. Uz divām kārtām uzklāj ievārījumu, tad uz katras ievārījuma kārtas uzklāj ceturtdaļu vaniļas olu krēma. Uzliek ripas citu uz citas, virspusē novietojot kārtu, uz kuras neko neliek. Atlikušo olu krēmu uzklāj uz virsējās kārtas, tā lielāko daļu uzklājot tortes centrā tā, lai uz tās veidotos kupols. Uzklāj olu krēmu arī uz malām.

Sajauc marcipānu, pūdercukuru un sīrupu. Starp divām pārtikas plēves loksnēm no marcipāna izveltnē plānu, apaļu plāti. Visu torti pārklāj ar marcipānu. Pārkaisa pūdercukuru un dekorē ar kronīšiem.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.