Šampanieša sorbets

Šis nu ir viens neticami spirdzinošs un gaisīgs našķis - saldēti burbuļi vasaras karstumā!

10 porcijas

Atzīme (44 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Sorbets
2 želatīna plāksnītes
250 g Dansukker pūdercukura
150 ml ūdens
500 ml dzirkstoša vīna

Aveņu mērce
100 g saldētu aveņu
200 g Dansukker baltā pūdercukura
100 g sasmalcinātas baltās šokolādes

Instrukcijas

Sorbets
Želatīna plāksnītes iegremdē aukstā ūdenī.
Pūdercukuru ūdenī izšķīdina un uzvāra. Želatīnam nospiež lieko šķidrumu un, nepārtraukti maisot, pievieno sīrupam.
Pievieno arī dzirkstošo vīnu un salej desmit mazos trauciņos.
Tos pārsedz ar foliju un katrā iesprauž karotīti. Novieto saldētavā, līdz tie sasaluši.

Aveņu mērce

Avenes uzvāra un atdzesē.
Pievieno pūdercukuru, kārtīgi izmaisa un izberž caur smalku sietu.
Šampanieša sorbetu pasniedz ar aveņu mērci un sasmalcinātu balto šokolādi.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.