Šampanieša panna cotta

Piemērots gan Jaungada svinībām, gan citam priecīgam notikumam. Vienkārša recepte, kas pārsteigs ar izsmalcināto garšu un grezno izskatu.

5 porcijas

PT40M

40 minūtes + 4 stundas

Atzīme (34 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Panna cotta
100 g baltās šokolādes
400 ml trekna saldā krējuma
70 g Dansukker želejas cukura “Multi”

Marakujas želeja
2 marakujas jeb kaislības augļi
200 ml dzirkstoša vīna vai dzirkstoša bezalkoholiska dzēriena 
50 g Dansukker želejas cukura “Multi”

Drumstalas
50 g kraukšķīgu cepumu
15 g izkausēta sviesta
7 g Dansukker tumšā sīrupa

Instrukcijas

Vispirms pagatavo panakotu. Šokolādi sasmalcina. Katliņā uzvāra saldo krējumu, noņem no uguns, pievieno šokolādi un maisot izkausē. Katliņu liek atpakaļ uz uguns, pievieno želejas cukuru “Multi” un pavāra 30 sekundes. Karsto masu salej piecos deserta trauciņos vai glāzēs un atdzesē divas stundas, līdz masa sastingusi. 

Pagatavo marakujas želeju. Ar karoti izgrebj augļa mīkstumu un sēkliņas, pievieno dzirkstošo vīnu vai citu dzērienu un želejas cukuru. Uzkarsē un pavāra vienu minūti, tad atdzesē. 
Marakujas želeju kārto pāri panakotas slānim un vēlreiz visu atdzesē vismaz divas stundas. Cepumus sasmalcina virtuves kombainā kopā ar izkausētu sviestu un sīrupu. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar cepumu drumstalām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.