Šampanieša panna cotta

Piemērots gan Jaungada svinībām, gan citam priecīgam notikumam. Vienkārša recepte, kas pārsteigs ar izsmalcināto garšu un grezno izskatu.

5 porcijas

PT40M

40 minūtes + 4 stundas

Atzīme (35 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Panna cotta
100 g baltās šokolādes
400 ml trekna saldā krējuma
70 g Dansukker želejas cukura “Multi”

Marakujas želeja
2 marakujas jeb kaislības augļi
200 ml dzirkstoša vīna vai dzirkstoša bezalkoholiska dzēriena 
50 g Dansukker želejas cukura “Multi”

Drumstalas
50 g kraukšķīgu cepumu
15 g izkausēta sviesta
7 g Dansukker tumšā sīrupa

Instrukcijas

Vispirms pagatavo panakotu. Šokolādi sasmalcina. Katliņā uzvāra saldo krējumu, noņem no uguns, pievieno šokolādi un maisot izkausē. Katliņu liek atpakaļ uz uguns, pievieno želejas cukuru “Multi” un pavāra 30 sekundes. Karsto masu salej piecos deserta trauciņos vai glāzēs un atdzesē divas stundas, līdz masa sastingusi. 

Pagatavo marakujas želeju. Ar karoti izgrebj augļa mīkstumu un sēkliņas, pievieno dzirkstošo vīnu vai citu dzērienu un želejas cukuru. Uzkarsē un pavāra vienu minūti, tad atdzesē. 
Marakujas želeju kārto pāri panakotas slānim un vēlreiz visu atdzesē vismaz divas stundas. Cepumus sasmalcina virtuves kombainā kopā ar izkausētu sviestu un sīrupu. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar cepumu drumstalām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.