Šampanieša panna cotta - Receptes

Šampanieša panna cotta

5 porcijas 40 minūtes + 4 stundas
Šampanieša panna cotta
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Panna cotta

    • 100 g baltās šokolādes
    • 400 ml trekna saldā krējuma
    • 70 g Dansukker želejas cukura “Multi”

    Marakujas želeja

    • 2 marakujas jeb kaislības augļi
    • 200 ml dzirkstoša vīna vai dzirkstoša bezalkoholiska dzēriena
    • 50 g Dansukker želejas cukura “Multi”

    Drumstalas

    • 50 g kraukšķīgu cepumu
    • 15 g izkausēta sviesta
    • 7 g Dansukker tumšā sīrupa

    Vispirms pagatavo panakotu. Šokolādi sasmalcina. Katliņā uzvāra saldo krējumu, noņem no uguns, pievieno šokolādi un maisot izkausē. Katliņu liek atpakaļ uz uguns, pievieno želejas cukuru “Multi” un pavāra 30 sekundes. Karsto masu salej piecos deserta trauciņos vai glāzēs un atdzesē divas stundas, līdz masa sastingusi. 

    Pagatavo marakujas želeju. Ar karoti izgrebj augļa mīkstumu un sēkliņas, pievieno dzirkstošo vīnu vai citu dzērienu un želejas cukuru. Uzkarsē un pavāra vienu minūti, tad atdzesē. 
    Marakujas želeju kārto pāri panakotas slānim un vēlreiz visu atdzesē vismaz divas stundas. Cepumus sasmalcina virtuves kombainā kopā ar izkausētu sviestu un sīrupu. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar cepumu drumstalām.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker

    ;