Saldie Ambrozija salāti ar pašu gatavotiem maršmeloviem

6 porcijas
Saldie Ambrozija salāti ar pašu gatavotiem maršmeloviem
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 100 g mizotu un attīrītu mandarīnu
  • 60 g apelsīnu fileju
  • 100 g kompota ananāsu
  • 60 g kivi
  • 50 g granātābola sēkliņu
  • 60 g ābolu
  • 150 g skābā krējuma (25 %)
  • 50 g grauzdētu kokosriekstu skaidiņu
  • 2 ēdamkar. Dansukker Zeltainā sīrupa
  • 100 g maršmelovu

Maršmelovi

  • 10 g želatīna
  • 40 g ūdens
  • 150 g Dansukker Dzidrā sīrupa
  • 2 g Dansukker Vaniļas cukura
  • 20 g citronu sulas
  • 60 g pūdercukura apviļāšanai

Maršmellovu gatavošana
Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni, uzbriedina, tad karstā ūdens peldē izšķīdina. Sīrupu, citronu sulu un vaniļas cukuru uzvāra, atdzesē līdz 80 °C, pievieno želatīnu. Ar putotāju kuļ, līdz masa atdzisusi un kļuvusi gaisīga.
Saputoto masu liek konditorejas maisiņā un  caur gludo uzgali spiež garas strēmelītes. Sastingušu masu sagriež gabaliņos un apvārta pūdercukurā.

Salātu gatavošana
Mandarīnus nomizo, attīra no baltajām miziņām. Liek traukā un pievieno sagatavotās apelsīnu filejas.
 Ananāsiem nolej kompota sulu, sagriež gabaliņos, pievieno tīrītus, sagrieztus ābolus, kivi un attīrītas  granātābolu sēkliņas. Sagatavotos augļus viegli apmaisa, pievienojot zeltaino cukura sīrupu.
Atsevišķā traukā samaisa skābu krējumu ar apgrauzdētām kokosriekstu skaidiņām un sagatavotajiem maršmeloviem. Augļus iemaisa krējuma masā tieši pirms pasniegšanas.

Šo recepti sastādīja

Dansukker