Saldie Ambrozija salāti ar pašu gatavotiem maršmeloviem

Ābolu salāti no visa veida āboliem - parastiem, granātiem un ananāsiem jeb, no angļu valodas tulkojot burtiski - priežāboliem, kas papildināti ar skābā krējuma, maršmellovu un kokosriekstu mērci.

6 porcijas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

100 g mizotu un attīrītu mandarīnu
60 g apelsīnu fileju
100 g kompota ananāsu
60 g kivi
50 g granātābola sēkliņu
60 g ābolu
150 g skābā krējuma (25 %)
50 g grauzdētu kokosriekstu skaidiņu
2 ēdamkar. Dansukker Zeltainā sīrupa
100 g maršmelovu

Maršmelovi
10 g želatīna
40 g ūdens
150 g Dansukker Dzidrā sīrupa
2 g Dansukker Vaniļas cukura
20 g citronu sulas
60 g pūdercukura apviļāšanai

Instrukcijas

Maršmellovu gatavošana
Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni, uzbriedina, tad karstā ūdens peldē izšķīdina. Sīrupu, citronu sulu un vaniļas cukuru uzvāra, atdzesē līdz 80 °C, pievieno želatīnu. Ar putotāju kuļ, līdz masa atdzisusi un kļuvusi gaisīga.
Saputoto masu liek konditorejas maisiņā un  caur gludo uzgali spiež garas strēmelītes. Sastingušu masu sagriež gabaliņos un apvārta pūdercukurā.

Salātu gatavošana
Mandarīnus nomizo, attīra no baltajām miziņām. Liek traukā un pievieno sagatavotās apelsīnu filejas.
 Ananāsiem nolej kompota sulu, sagriež gabaliņos, pievieno tīrītus, sagrieztus ābolus, kivi un attīrītas  granātābolu sēkliņas. Sagatavotos augļus viegli apmaisa, pievienojot zeltaino cukura sīrupu.
Atsevišķā traukā samaisa skābu krējumu ar apgrauzdētām kokosriekstu skaidiņām un sagatavotajiem maršmeloviem. Augļus iemaisa krējuma masā tieši pirms pasniegšanas.

Receptes autori: Jānis un Maija Kairi
Foto: Gvido Kajons

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Piparkūku rulete ar karameļu pildījumu un brūkleņu glazūru

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.

Ziemassvētku cepumi

Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.

Dzēriens “Ziemas pasaka”, Karstvīna sours

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.