Saldie Ambrozija salāti ar pašu gatavotiem maršmeloviem

Ābolu salāti no visa veida āboliem - parastiem, granātiem un ananāsiem jeb, no angļu valodas tulkojot burtiski - priežāboliem, kas papildināti ar skābā krējuma, maršmellovu un kokosriekstu mērci.

6 porcijas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

100 g mizotu un attīrītu mandarīnu
60 g apelsīnu fileju
100 g kompota ananāsu
60 g kivi
50 g granātābola sēkliņu
60 g ābolu
150 g skābā krējuma (25 %)
50 g grauzdētu kokosriekstu skaidiņu
2 ēdamkar. Dansukker Zeltainā sīrupa
100 g maršmelovu

Maršmelovi
10 g želatīna
40 g ūdens
150 g Dansukker Dzidrā sīrupa
2 g Dansukker Vaniļas cukura
20 g citronu sulas
60 g pūdercukura apviļāšanai

Instrukcijas

Maršmellovu gatavošana
Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni, uzbriedina, tad karstā ūdens peldē izšķīdina. Sīrupu, citronu sulu un vaniļas cukuru uzvāra, atdzesē līdz 80 °C, pievieno želatīnu. Ar putotāju kuļ, līdz masa atdzisusi un kļuvusi gaisīga.
Saputoto masu liek konditorejas maisiņā un  caur gludo uzgali spiež garas strēmelītes. Sastingušu masu sagriež gabaliņos un apvārta pūdercukurā.

Salātu gatavošana
Mandarīnus nomizo, attīra no baltajām miziņām. Liek traukā un pievieno sagatavotās apelsīnu filejas.
 Ananāsiem nolej kompota sulu, sagriež gabaliņos, pievieno tīrītus, sagrieztus ābolus, kivi un attīrītas  granātābolu sēkliņas. Sagatavotos augļus viegli apmaisa, pievienojot zeltaino cukura sīrupu.
Atsevišķā traukā samaisa skābu krējumu ar apgrauzdētām kokosriekstu skaidiņām un sagatavotajiem maršmeloviem. Augļus iemaisa krējuma masā tieši pirms pasniegšanas.

Receptes autori: Jānis un Maija Kairi
Foto: Gvido Kajons

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.