Saldie Ambrozija salāti ar pašu gatavotiem maršmeloviem

Ābolu salāti no visa veida āboliem - parastiem, granātiem un ananāsiem jeb, no angļu valodas tulkojot burtiski - priežāboliem, kas papildināti ar skābā krējuma, maršmellovu un kokosriekstu mērci.

6 porcijas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

100 g mizotu un attīrītu mandarīnu
60 g apelsīnu fileju
100 g kompota ananāsu
60 g kivi
50 g granātābola sēkliņu
60 g ābolu
150 g skābā krējuma (25 %)
50 g grauzdētu kokosriekstu skaidiņu
2 ēdamkar. Dansukker Zeltainā sīrupa
100 g maršmelovu

Maršmelovi
10 g želatīna
40 g ūdens
150 g Dansukker Dzidrā sīrupa
2 g Dansukker Vaniļas cukura
20 g citronu sulas
60 g pūdercukura apviļāšanai

Instrukcijas

Maršmellovu gatavošana
Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni, uzbriedina, tad karstā ūdens peldē izšķīdina. Sīrupu, citronu sulu un vaniļas cukuru uzvāra, atdzesē līdz 80 °C, pievieno želatīnu. Ar putotāju kuļ, līdz masa atdzisusi un kļuvusi gaisīga.
Saputoto masu liek konditorejas maisiņā un  caur gludo uzgali spiež garas strēmelītes. Sastingušu masu sagriež gabaliņos un apvārta pūdercukurā.

Salātu gatavošana
Mandarīnus nomizo, attīra no baltajām miziņām. Liek traukā un pievieno sagatavotās apelsīnu filejas.
 Ananāsiem nolej kompota sulu, sagriež gabaliņos, pievieno tīrītus, sagrieztus ābolus, kivi un attīrītas  granātābolu sēkliņas. Sagatavotos augļus viegli apmaisa, pievienojot zeltaino cukura sīrupu.
Atsevišķā traukā samaisa skābu krējumu ar apgrauzdētām kokosriekstu skaidiņām un sagatavotajiem maršmeloviem. Augļus iemaisa krējuma masā tieši pirms pasniegšanas.

Receptes autori: Jānis un Maija Kairi
Foto: Gvido Kajons

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.