Saldēti burbuļi ar avenēm un lakricas garšu

Saldēts dzirkstošais vīns ar avenēm un lakricas garšu ir saldais ēdiens, kurš izcili noderēs, ja vēlēsies ko īpašu. Kāpēc gan nenoslēgt, piemēram, Jaungada pusdienas, ar saldētu dzirkstošo vīnu? Pasniedz svinīgās glāzēs.

10 glāzes

1 stunda + 8 stundas saldētavā

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Cukura sīrups
200 ml ūdens
285 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
200 g aveņu

Saldētie burbuļi
1 pudele dzirkstošā vīna (derēs arī gāzēts bezalkoholisks dzēriens)
200 ml auksta ūdens

Dekorēšanai
Citronmelisas lapiņas

Instrukcijas

Vispirms pagatavo cukura maisījumu. Katliņā uzvāra ūdeni ar muskovado cukuru un avenēm. Vāra 3 minūtes. Maisījumu izberž caur sietu un ledusskapī atdzesē.
Dzirkstošo vīnu ielej plastmasas traukā ar vismaz 2 litru tilpumu. Pievieno 200 ml ūdens un cukura un aveņu maisījumu. Izmaisa un liek saldētavā uz vismaz 8 stundām.
Pirms pasniegšanas saldēto vīnu izņem no saldētavas. Ar dakšiņu ledus kristālus sadrupina. Ar saldējuma karoti liek ledus burbuļus aukstās glāzēs. Dekorē ar citronmelisas lapiņām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Siera kūka dažādos veidos

Kāpēc gan svinībās tortes vietā galdā nelikt krēmīgu un maigu siera kūku? Siera kūka var būt dažādās variācijās, formās un garšās.

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot?