Saldēti burbuļi ar avenēm un lakricas garšu

Saldēts dzirkstošais vīns ar avenēm un lakricas garšu ir saldais ēdiens, kurš izcili noderēs, ja vēlēsies ko īpašu. Kāpēc gan nenoslēgt, piemēram, Jaungada pusdienas, ar saldētu dzirkstošo vīnu? Pasniedz svinīgās glāzēs.

10 glāzes

PT55M

1 stunda + 8 stundas saldētavā

Atzīme (34 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Cukura sīrups
200 ml ūdens
285 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
200 g aveņu

Saldētie burbuļi
1 pudele dzirkstošā vīna (derēs arī gāzēts bezalkoholisks dzēriens)
200 ml auksta ūdens

Dekorēšanai
Citronmelisas lapiņas

Instrukcijas

Vispirms pagatavo cukura maisījumu. Katliņā uzvāra ūdeni ar muskovado cukuru un avenēm. Vāra 3 minūtes. Maisījumu izberž caur sietu un ledusskapī atdzesē.
Dzirkstošo vīnu ielej plastmasas traukā ar vismaz 2 litru tilpumu. Pievieno 200 ml ūdens un cukura un aveņu maisījumu. Izmaisa un liek saldētavā uz vismaz 8 stundām.
Pirms pasniegšanas saldēto vīnu izņem no saldētavas. Ar dakšiņu ledus kristālus sadrupina. Ar saldējuma karoti liek ledus burbuļus aukstās glāzēs. Dekorē ar citronmelisas lapiņām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.