Sastāvdaļas
Karameļu mērce
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
30 g Dansukker Dzidrā sīrupa
15 g sviesta
100 ml saldā krējuma
Braunijs
150 g sviesta
100 g tumšās šokolādes
150 g Dansukker Farīna cukura
30 g kakao pulvera
1/2 g sāls
2 olas
60 g miltu
Karameļu panna cotta
500 ml saldā krējuma
95 g Dansukker želejas cukura
apmēram 80 g karameļu mērces
1 šķipsniņa sāls
Aveņu panna cotta
100 g aveņu sulas
200 ml saldā krējuma
70 g Dansukker želejas cukura
Dekoram
Avenes
Karameļu mērce
Karamelizēts popkorns
75 g popkorna graudu
Rapšu eļļa
15 g sviesta
25 g Dansukker baltā cukura
1 šķipsniņa sāls
Instrukcijas
Vispirms pagatavo karameļu mērci: Katliņā izkausē cukuru, sīrupu un sviestu. Uzmanīgi pievieno saldo krējumu un vāra vēl 4 minūtes. Gatavo karameļu mērci lej sterilizētās burkās, cieši aizvāko un novieto uzglabāšanai vēsumā.
Pagatavo brauniju: uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 °C. Sviestu un šokolādi izkausē, iemaisa cukuru, kakao un sāli. Pa vienai iemaisa olas, pēc tam miltus.
Lej ieziestā 10x15 cm pannā, kas izklāta ar cepampapīru. Cep 20 minūtes. Atdzesē un sagriež 3x3 cm kvadrātos.
Pagatavo karameļu panna cotta: uzvāra saldo krējumu, želejas cukuru, karameļu mērci un sāli līdz pirmajam burbulim. Masu salej 6 silikona formiņās, piepildot tās līdz pusei. Atdzesē 10 minūtes, pēc tam vidū iespiež gabaliņu braunija. Atstāj ledusskapī vēl 4 stundas.
Pagatavo aveņu panna cotta: atkausē un izberž caur sietu avenes. Sulu, krējumu un želejas cukuru uzvāra līdz pirmajam burbulim. Masu lej dekoratīvajās formiņās un atdzesē 3 stundas.
Pagatavo popkoprnu: Katliņā ar biezu pamatni ielej eļļu, ieber popkorna graudus, uzliek vāku un karsējot ļauj graudiem izsprāgt. Citā katliņā sviestu un cukuru nemaisot izkausē līdz zeltaini brūnai konsistencei. Kausējumu pārlej popkornam, samaisa un pārkaisa ar sāls pārslām. Izber uz silikona paliktņa, atdzesē un tad atdala graudus vienu no otra. Sacietējušo karameļu panna cotta izņem no formas un saliek uz šķīvīšiem. Aveņu panna cotta liek virsū karameļu želejai. Atdzesē ledusskapī 20 minūtes. Dekorē ar karameļu mērci, popkornu un avenēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.