Saldētā kūka

1 kūka, 8-10 porcijas

Atzīme (7 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pamatnei (3 pamatnes daļas)
225 g sviesta
360 g Dansukker cukurbiešu vai pūdercukura cukura
100 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
5 olas
450 g miltu
2 ēdamk. kukurūzas miltu
2 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. sāls
150 ml piena

Ievārījumam
500 g  aveņu vai melleņu pēc izvēles
180 g Dansukker želejas cukura Multi

Krēmsiera glazūra
100 g mīksta sviesta
300 g krēmsiera
360 g Dansukker pūdercukura
1 tējk. Dansukker Vaniļas cukura
3 tējk. garšvielu piparkūkām

Saldās lauskas dekorēšanai
225 g Dansukker cukurbiešu cukura
50 ml ūdens
50 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
Zila pārtikas krāsviela

Instrukcijas

Pamatnei
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C. Ietauko 3 veidnes (16 – 20 cm diametrā). Bļodā sakuļ sviestu, cukuru un Dzidro sīrupu, līdz masa iegūst gaišu krēmveida konsistenci. Pa vienai pievieno olas, iesijā miltus, kukurūzas miltus, cepamo pulveri, sāli un pielej pienu. Maisa, līdz mīkla kļūst viendabīga.
Mīklu sadala līdzīgi 3 cepamās formās. Cep 35-40 minūtes.

Ievārījumam
Želejas cukuru un ogas uzvāra un turpina vārīt 5-10 minūtes, līdz ogas izšķīdušas.

Krēmsiera glazūra
Visas sastāvdaļas samaisa vijīgā masā.

Saldās lauskas dekorēšanai
Cukuru, Dzidro sīrupu un ūdeni izmaisa un uzkarsē līdz 160°C. Pievieno zilo pārtikas krāsvielu. Masu izlej uz cepamā papīra un atdzesē. Atdzisušu salauž gabaliņos.

Kūkas veidošana
Ja kūkas pamatnes iznākušas par biezu, tās pārgriež gareniski uz pusēm. Pirmo kārtu pārsmērē ar ievārījumu, nenoklājot to līdz maliņām. Liek nākamo pamatni un arī pārklāj ar ievārījumu. Kūku noklāj ar krēmsiera glazūru. Dekorē ar zilajām lauskām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.