Saldētā kūka

1 kūka, 8-10 porcijas

Atzīme (7 gab)

Sastāvdaļas

Pamatnei (3 pamatnes daļas)
225 g sviesta
360 g Dansukker cukurbiešu vai pūdercukura cukura
100 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
5 olas
450 g miltu
2 ēdamk. kukurūzas miltu
2 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. sāls
150 ml piena

Ievārījumam
500 g  aveņu vai melleņu pēc izvēles
180 g Dansukker želejas cukura Multi

Krēmsiera glazūra
100 g mīksta sviesta
300 g krēmsiera
360 g Dansukker pūdercukura
1 tējk. Dansukker Vaniļas cukura
3 tējk. garšvielu piparkūkām

Saldās lauskas dekorēšanai
225 g Dansukker cukurbiešu cukura
50 ml ūdens
50 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
Zila pārtikas krāsviela

Instrukcijas

Pamatnei
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C. Ietauko 3 veidnes (16 – 20 cm diametrā). Bļodā sakuļ sviestu, cukuru un Dzidro sīrupu, līdz masa iegūst gaišu krēmveida konsistenci. Pa vienai pievieno olas, iesijā miltus, kukurūzas miltus, cepamo pulveri, sāli un pielej pienu. Maisa, līdz mīkla kļūst viendabīga.
Mīklu sadala līdzīgi 3 cepamās formās. Cep 35-40 minūtes.

Ievārījumam
Želejas cukuru un ogas uzvāra un turpina vārīt 5-10 minūtes, līdz ogas izšķīdušas.

Krēmsiera glazūra
Visas sastāvdaļas samaisa vijīgā masā.

Saldās lauskas dekorēšanai
Cukuru, Dzidro sīrupu un ūdeni izmaisa un uzkarsē līdz 160°C. Pievieno zilo pārtikas krāsvielu. Masu izlej uz cepamā papīra un atdzesē. Atdzisušu salauž gabaliņos.

Kūkas veidošana
Ja kūkas pamatnes iznākušas par biezu, tās pārgriež gareniski uz pusēm. Pirmo kārtu pārsmērē ar ievārījumu, nenoklājot to līdz maliņām. Liek nākamo pamatni un arī pārklāj ar ievārījumu. Kūku noklāj ar krēmsiera glazūru. Dekorē ar zilajām lauskām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Semifredo ar aveņu un pistāciju pildījumu

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Rabarberu sīrups

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.