Saldējums uz kociņa

Mājās gatavots saldējums, kas sasaldēts visparastākajā saldētavā. Tieši tik vienkārši top labākais saldējums pasaulē. Cukura sīrupam saldējuma receptē ir īpaša loma - tas padara sladējuma struktūru krēmīgu un novērš ledus kristālu veidošanos.

8 porcijas

PT25M

30 minūtes + 5 stundas saldētavā

Atzīme (61 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Saldējums
400 ml saldā krējuma
200 ml kondensētā piena ar cukuru
60 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
10 g vaniļas cukura 

Ogu pildījums
200 g ogu pēc izvēles
40 g Dansukker Ievārījuma cukura 
10 ml citrona sulas

Instrukcijas

Vispirms pagatavo ogu pildījuma masu. Ogas uzkarsē kopā ar cukuru un citrona sulu, līdz tās sašķīdušas. Masu nokāš vai izberž caur sietu un ļauj atdzist.  

Saldo krējumu saputo un iemaisa tajā kondensēto pienu un sīrupu. Dažiem vēzieniem iemaisa arī ogu pildījumu un lej masu saldējuma formiņās. Katrā ievieto pa saldējuma kociņam un novieto saldētavā uz 5 stundām. 

Pāris minūtes pirms pasniegšanas nedaudz atlaidina, lai vieglāk izņemtu no formiņām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.