Saldējums ar kardamonu

Saldējuma maigo, krēmīgo struktūru palīdz veidot dzidrais cukura sīrups - tas novērš ledus kristālu veidošanos, tāpēc saldējums nav ciets, bet vijīgas konsistences.

4 porcijas

30 minūtes + 5 stundas saldētavā

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

4 olu dzeltenumi
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
3 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
1-2 g malta kardamona

Instrukcijas

Olu dzeltenumus, Muscovado un vaniļas cukurus saputo.
Pienu, saldo krējumu un sīrupu uzvāra. Olu maisījumu tievā strūkliņā, nepatraukti maisot, iekuļ piena masā. Ja nepieciešams, izkāš caur sietu. Pievieno kardamonu. Atdzesē. Masu sastrādā saldējuma mašīnā vai liek saldētavā, kur, ik pa laikam apmaisot, atstāj uz 4-5 stundām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Ziemassvētku cepumi

Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku deserti

Ziemas vidū apkārt virmo klementīnu un safrāna smarža. Šī smarža vēstī, ka uz zemes ir arī tādas vietas, kur nav tik tumšs un tik auksts, kā pie mums, ziemeļos.

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.