Saldējums ar kardamonu

Saldējuma maigo, krēmīgo struktūru palīdz veidot dzidrais cukura sīrups - tas novērš ledus kristālu veidošanos, tāpēc saldējums nav ciets, bet vijīgas konsistences.

4 porcijas

PT25M

30 minūtes + 5 stundas saldētavā

Atzīme (48 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

4 olu dzeltenumi
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
3 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
1-2 g malta kardamona

Instrukcijas

Olu dzeltenumus, Muscovado un vaniļas cukurus saputo.
Pienu, saldo krējumu un sīrupu uzvāra. Olu maisījumu tievā strūkliņā, nepatraukti maisot, iekuļ piena masā. Ja nepieciešams, izkāš caur sietu. Pievieno kardamonu. Atdzesē. Masu sastrādā saldējuma mašīnā vai liek saldētavā, kur, ik pa laikam apmaisot, atstāj uz 4-5 stundām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.