Saldējums ar ievārījumu un cepumiem

Mīkstu saldējumu samaisi ar cepumiem, pievieno saldējumu, un – voila! – brīnišķīgs deserts gatavs!

6 porcijas

PT1H

2,5 stundas + 5 stundas saldētavā

Atzīme (8 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Melleņu ievārījums
200 g melleņu
100 g Dansukker Ievārījuma cukura

Cepumi ar ievārījuma pildījumu
200 g sviesta istabas temperatūrā
60 g Dansukker pūdercukura
3 g vaniļas cukura
240 g kviešu miltu
5 g cepamā pulvera

Saldējums
4 olas dzeltenumi
40 g Dansukker baltā cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa

Instrukcijas

Vispirms pagatavo  melleņu ievārījumu. Ogas pārlasa, pārber ar cukuru un apvāra 4-5 minūtes. Nosmeļ putas un verdošu pilda tīrās, izkarsētās burciņās. Cieši aizvāko un novieto uzglabāšanai vēsumā. 

Cep cepumus. Vispirms noregulē cepeškrāsni uz 200 °C.

Sviestu ar cukuru un vaniļas cukuru sakuļ mīkstās putās. Miltus un cepampulveri samaisa atsevišķā bļodā un iecilā to sviesta putās. Samīca mīklu.

No mīklas izveltnē rulli un sadala to 25 gabaliņos, katru 25 g svarā. Katru gabaliņu liek kēksa formītē un ar iemiltotu pirkstu iespiež tajā bedrīti. Bedrītē iepilda ievārījumu. 

Kēksiņus cep krāsns vidējā daļā 14-16 minūtes, tad ļauj pilnībā atdzist.

Pagatavo saldējumu. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru. Pienu, saldo krējumu un cukura sīrupu uzvāra. Nedaudz ļauj tam norimt un tad pavisam tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, lej uzkarsēto šķidrumu olu maisījumā. Šis process ir veicams pavisam lēni un pakāpeniski, lai temperatūra izlīdzinātos un olu dzeltenumi nesarecētu omletē. Ja nu tas tomēr gadījies, gatavo šķidrumu izkāš caur sietiņu.

Kad saldējuma sagatave atdzisusi, to lej saldējuma mašīnā vai novieto saldētavā, kur to saldē apmēram piecas stundas, ik pa laikam apmaisot. 

Kad saldējums ir sabiezējis, bet vēl nav sastindzis, tajā iecilā apmēram 3 ēdamkarotes ievārījuma un sešus sadrupinātus cepumus. 

Pirms pasniegšanas saldējumu pārkaisa ar cepumu drumstalām. 

Padoms!
Šajā receptē ir izmantots melleņu ievārījums, taču varat izmantot jebkuru. Ideāli, ja ievārījums ir skābens, piemēram, upeņu, jāņogu vai kazeņu. Idejas ievārījumiem atradīsi te.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.