Saldējums ar ievārījumu un cepumiem

Mīkstu saldējumu samaisi ar cepumiem, pievieno saldējumu, un – voila! – brīnišķīgs deserts gatavs!

6 porcijas

PT1H

2,5 stundas + 5 stundas saldētavā

Atzīme (18 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Melleņu ievārījums
200 g melleņu
100 g Dansukker Ievārījuma cukura

Cepumi ar ievārījuma pildījumu
200 g sviesta istabas temperatūrā
60 g Dansukker pūdercukura
3 g vaniļas cukura
240 g kviešu miltu
5 g cepamā pulvera

Saldējums
4 olas dzeltenumi
40 g Dansukker baltā cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa

Instrukcijas

Vispirms pagatavo  melleņu ievārījumu. Ogas pārlasa, pārber ar cukuru un apvāra 4-5 minūtes. Nosmeļ putas un verdošu pilda tīrās, izkarsētās burciņās. Cieši aizvāko un novieto uzglabāšanai vēsumā. 

Cep cepumus. Vispirms noregulē cepeškrāsni uz 200 °C.

Sviestu ar cukuru un vaniļas cukuru sakuļ mīkstās putās. Miltus un cepampulveri samaisa atsevišķā bļodā un iecilā to sviesta putās. Samīca mīklu.

No mīklas izveltnē rulli un sadala to 25 gabaliņos, katru 25 g svarā. Katru gabaliņu liek kēksa formītē un ar iemiltotu pirkstu iespiež tajā bedrīti. Bedrītē iepilda ievārījumu. 

Kēksiņus cep krāsns vidējā daļā 14-16 minūtes, tad ļauj pilnībā atdzist.

Pagatavo saldējumu. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru. Pienu, saldo krējumu un cukura sīrupu uzvāra. Nedaudz ļauj tam norimt un tad pavisam tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, lej uzkarsēto šķidrumu olu maisījumā. Šis process ir veicams pavisam lēni un pakāpeniski, lai temperatūra izlīdzinātos un olu dzeltenumi nesarecētu omletē. Ja nu tas tomēr gadījies, gatavo šķidrumu izkāš caur sietiņu.

Kad saldējuma sagatave atdzisusi, to lej saldējuma mašīnā vai novieto saldētavā, kur to saldē apmēram piecas stundas, ik pa laikam apmaisot. 

Kad saldējums ir sabiezējis, bet vēl nav sastindzis, tajā iecilā apmēram 3 ēdamkarotes ievārījuma un sešus sadrupinātus cepumus. 

Pirms pasniegšanas saldējumu pārkaisa ar cepumu drumstalām. 

Padoms!
Šajā receptē ir izmantots melleņu ievārījums, taču varat izmantot jebkuru. Ideāli, ja ievārījums ir skābens, piemēram, upeņu, jāņogu vai kazeņu. Idejas ievārījumiem atradīsi te.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.