Saldējums ar ievārījumu un cepumiem

Mīkstu saldējumu samaisi ar cepumiem, pievieno saldējumu, un – voila! – brīnišķīgs deserts gatavs!

6 porcijas

PT1H

2,5 stundas + 5 stundas saldētavā

Atzīme (16 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Melleņu ievārījums
200 g melleņu
100 g Dansukker Ievārījuma cukura

Cepumi ar ievārījuma pildījumu
200 g sviesta istabas temperatūrā
60 g Dansukker pūdercukura
3 g vaniļas cukura
240 g kviešu miltu
5 g cepamā pulvera

Saldējums
4 olas dzeltenumi
40 g Dansukker baltā cukura
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
140 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa

Instrukcijas

Vispirms pagatavo  melleņu ievārījumu. Ogas pārlasa, pārber ar cukuru un apvāra 4-5 minūtes. Nosmeļ putas un verdošu pilda tīrās, izkarsētās burciņās. Cieši aizvāko un novieto uzglabāšanai vēsumā. 

Cep cepumus. Vispirms noregulē cepeškrāsni uz 200 °C.

Sviestu ar cukuru un vaniļas cukuru sakuļ mīkstās putās. Miltus un cepampulveri samaisa atsevišķā bļodā un iecilā to sviesta putās. Samīca mīklu.

No mīklas izveltnē rulli un sadala to 25 gabaliņos, katru 25 g svarā. Katru gabaliņu liek kēksa formītē un ar iemiltotu pirkstu iespiež tajā bedrīti. Bedrītē iepilda ievārījumu. 

Kēksiņus cep krāsns vidējā daļā 14-16 minūtes, tad ļauj pilnībā atdzist.

Pagatavo saldējumu. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru. Pienu, saldo krējumu un cukura sīrupu uzvāra. Nedaudz ļauj tam norimt un tad pavisam tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, lej uzkarsēto šķidrumu olu maisījumā. Šis process ir veicams pavisam lēni un pakāpeniski, lai temperatūra izlīdzinātos un olu dzeltenumi nesarecētu omletē. Ja nu tas tomēr gadījies, gatavo šķidrumu izkāš caur sietiņu.

Kad saldējuma sagatave atdzisusi, to lej saldējuma mašīnā vai novieto saldētavā, kur to saldē apmēram piecas stundas, ik pa laikam apmaisot. 

Kad saldējums ir sabiezējis, bet vēl nav sastindzis, tajā iecilā apmēram 3 ēdamkarotes ievārījuma un sešus sadrupinātus cepumus. 

Pirms pasniegšanas saldējumu pārkaisa ar cepumu drumstalām. 

Padoms!
Šajā receptē ir izmantots melleņu ievārījums, taču varat izmantot jebkuru. Ideāli, ja ievārījums ir skābens, piemēram, upeņu, jāņogu vai kazeņu. Idejas ievārījumiem atradīsi te.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.