Sastāvdaļas
Melleņu un siera kūkas saldējums
2 loksnītes želatīna
500 ml pilnpiena
115 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
12 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
200 ml svaigā siera
165 g melleņu
Auzu pārslu cepumi
90 g kviešu miltu
15 g pilngraudu auzu pārslu
2 g pārtikas sodas
60 g sviesta
95 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 liela ola
3 ml baltvīna etiķa
Dekorēšanai
50 g baltās šokolādes
Instrukcijas
Melleņu un siera kūkas saldējums
Saldējumu var pagatavot pat vairākas dienas iepriekš.
Želatīna plāksnītes izmērcē aukstā ūdenī 15 minūtes.
Pienu, balto cukuru un sīrupu katliņā uzkarsē līdz 80 °C un noņem no plīts. Izmērcēto želatīnu izņem no ūdens un izšķīdina piena maisījumā.
Mellenes un svaigo sieru iemaisa piena maisījumā un visu sastrādā blenderī līdz vēlamajai konsistencei.
Saldējumu lej silikona formā un novieto saldētavā vismaz uz trīs stundām vai uz visu nakti. Kad saldējums sasalis, to sagriež diska formas šķēlēs 2–3 cm biezumā. Lai iegūtu perfektu diska formu, saldējumu var saldēt arī piemērota izmēra plastmasas pudelē, kuru pēc sasalšanas, lai izņemtu saldējumu ārā, pārgriež gareniski.
Auzu pārslu cepumi
Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.
Miltus, auzu pārslas un sodu ber bļodā.
Citā bļodā sviestu un cukuru sakuļ mīkstās putās, pievieno olu un visu sakuļ vijīgā masā. Iemaisa sausās sastāvdaļas. Pievieno etiķi. Mīklas bļodu novieto saldētavā uz vienu stundu sabriest.
Cepamplāti pārklāj ar cepampapīru. Mīklu sadala 20 gabaliņos un izveido no tiem apaļas bumbiņas. Bumbiņas kārto uz cepampannas, atstājot starp tām pietiekami daudz vietas, jo cepot bumbiņas izplūdīs. Cep krāsns vidējā daļā 8 minūtes vai, līdz bumbiņas iegūst zeltainu nokrāsu.
Salikšana
Balto šokolādi izkausē ūdens peldē. Uz paplātes izkārto 10 cepumus, tiem pāri liek saldējuma diskus 2-3 cm biezumā un pārklāj ar otru cepumu. Pāri tievā strūkliņā pārlej balto šokolādi un novieto atpakaļ saldētavā.
Pasniegšana
Pasniedz uz šķīvja vai arī, ietītus pergamenta papīrā, kas atgādina hamburgera iepakojumu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.