Saldējuma sendvičs Deluxe

Melleņu un siera kūkas saldējuma “medaljons” starp auzu pārslu cepumu pusītēm baltās šokolādes glazūrā. Saldējuma struktūru nodrošina dzidrais cukura sīrups, bet auzu pārslu cepumu kraukšķīgumu veido baltā cukura kristāli.

1 litrs

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Melleņu un siera kūkas saldējums
2 loksnītes želatīna
500 ml pilnpiena
115 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
12 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
200 ml svaigā siera
165 g melleņu

Auzu pārslu cepumi
90 g kviešu miltu
15 g pilngraudu auzu pārslu
2 g pārtikas sodas
60 g sviesta
95 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 liela ola
3 ml baltvīna etiķa

Dekorēšanai
50 g baltās šokolādes

Instrukcijas

Melleņu un siera kūkas saldējums
Saldējumu var pagatavot pat vairākas dienas iepriekš.

Želatīna plāksnītes izmērcē aukstā ūdenī 15 minūtes.

Pienu, balto cukuru un sīrupu katliņā uzkarsē līdz 80 °C un noņem no plīts. Izmērcēto želatīnu izņem no ūdens un izšķīdina piena maisījumā. 

Mellenes un svaigo sieru iemaisa piena maisījumā un visu sastrādā blenderī  līdz vēlamajai konsistencei. 

Saldējumu lej silikona formā un novieto saldētavā vismaz uz trīs stundām vai uz visu nakti. Kad saldējums sasalis, to sagriež diska formas šķēlēs 2–3 cm biezumā. Lai iegūtu perfektu diska formu, saldējumu var saldēt arī piemērota izmēra plastmasas pudelē, kuru pēc sasalšanas, lai izņemtu saldējumu ārā, pārgriež gareniski.

Auzu pārslu cepumi
Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.

Miltus, auzu pārslas un sodu ber bļodā. 
Citā bļodā sviestu un cukuru sakuļ mīkstās putās, pievieno olu un visu sakuļ vijīgā masā. Iemaisa sausās sastāvdaļas. Pievieno etiķi. Mīklas bļodu novieto saldētavā uz vienu stundu sabriest. 

Cepamplāti pārklāj ar cepampapīru. Mīklu sadala 20 gabaliņos un izveido no tiem apaļas bumbiņas. Bumbiņas kārto uz cepampannas, atstājot starp tām pietiekami daudz vietas, jo cepot bumbiņas izplūdīs. Cep krāsns vidējā daļā 8 minūtes vai, līdz bumbiņas iegūst zeltainu nokrāsu. 

Salikšana
Balto šokolādi izkausē ūdens peldē. Uz paplātes izkārto 10 cepumus, tiem pāri liek saldējuma diskus 2-3 cm biezumā un pārklāj ar otru cepumu. Pāri tievā strūkliņā pārlej balto šokolādi un novieto atpakaļ saldētavā. 

Pasniegšana
Pasniedz uz šķīvja vai arī, ietītus pergamenta papīrā, kas atgādina hamburgera iepakojumu. 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.