Saldējuma biskvītkūka Aļaska ar pistāciju un marakujas saldējumu
Kūka, kurā ieguldītais laiks atmaksājas ar uzviju. Izsmalcināta, zefīrā ar saldējumu pildīta, krāsns karstumā glazēta kūka, kas atgādina sniegbaltu kalnu. Varbūt tas ir Fudzi ķiršu ziedu laikā vai Monblāns sniega mākoņu skavās?
Sastāvdaļas
Pistāciju un marakujas saldējumam
8 olas dzeltenumi
170 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
400 ml piena
300 ml saldā krējuma
280 g Dansukker dzidrā vai glikozes sīrupa
Garšu dažādošanai
100 g izlobītu pistāciju
5 marakujas ar sēklām
Biskvīta pamatne
50 g sviesta
90 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
1 ola
30 g kviešu miltu
12 g kakao
2 šķipsniņas sāls
Meringai
3 olas baltumi
85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
pāris lāsītes citrona sulas
Instrukcijas
Vispirms pagatavo saldējumu. Olu dzeltenumus ar cukuru sakuļ mīkstās putās. Kaltiņā uzvāra saldo krējumu, pienu un glikozes vai dzidro sīrupu. Lejot tievā strūkliņā, karsto maisījumu iekuļ olu putās. Šķidrumu sadala divās daļās. Vienai no tām pievieno saberztas pistācijas, bet otrai – marakujas mīkstumu.
Abas saldējuma masas sastrādā saldējuma mašīnā vai arī novieto saldētavā uz piecām stundām, ik pa laikam apmaisot.
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C. Sagatavo biskvīta pamatni. Katliņā izkausē sviestu un iemaisa pārējās sastāvdaļas. Kārtīgi samaisa. Maisījumu lej ietaukotā, šaurā kēksa formas veidnē 18 cm garumā. Cep krāsns vidējā daļā 7-8 minūtes. Atdzesē uz restītēm.
Pirms pasniegšanas: Cepeškrāsni noregulē uz 250 °C grila režīmā. Saldējumu izņem no saldētavas. Kūkas biskvīta pamatni novieto uz karstumizturīgas pamatnes. Olas baltumu un pusi no cukura daudzuma saputo, līdz sāk veidoties baltas putas (jāputo vairākas minūtes). Pievieno atlikušo cukuru un citrona sulu un turpina putot, līdz masa kļūst bieza un stingra.
Marakujas saldējumu kārto kūkas centrā, apkārt tam – pistāciju saldējumu. Izveidoto “kalniņu” pārklāj ar meringas krēmu un liek cepeškrāsnī uz 2-4 minūtēm, līdz meringa apbrūnē zeltaina. Pasniedz nekavējoties.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.